Начало / Свят / Нова биография показва тъмната страна на Жозе Моуриньо

Нова биография показва тъмната страна на Жозе Моуриньо

Нова биография на футболния треньор Жозе Моуриньо ще излезе на англоезичния книжен пазар на 10 април, съобщи weaintgotnohistory.sbnation.com. Творбата, озаглавена „The Dark Side of Jose Mourinho“, ще покаже тъмната страна на една от най-успешните, но и най-скандални личности в съвременния футбол. Автор е Диего Торес. Книгата ще бъде публикувана от „HarperSport“ и ще бъде 288 страници.

Торес, автор на книгата, е журналист в мадридския вестник „El País“, който португалецът често критикуваше, докато беше наставник на „Реал Мадрид“. Авторът пише, че зад спокойния на пръв поглед Моуриньо се крие човек, чиято амбиция граничи с мания. Той нееднократно се държал като тиранин с играчите на отборите, които водил, заплитал интриги и дори заплашвал футболисти с убийство.

Книгата описва ситуация, развила се през 2011 г., когато след равенство с големия конкурент „Барселона“, Моуриньо нарекъл футболистите на „Реал Мадрид“ „кучи синове“, „предатели“ и казал, че ако бил водач на взвод във Виетнам, а те негови войници, щял да ги застреля всички.

Всеки може да прецени доколко да вярва на твърденията на Диего Торес. В друга своя книга за португалския треньор – „Prepare to Lose: The Mourinho Era“, той написа, че Моуриньо се бил разстройл до сълзи, след като сър Алекс Фъргюсън посочил Дейвид Мойс, а не него, за негов наследник в „Манчестър Юнайтед“. Тогава Моуриньо иронизира Торес, като го посъветва да се насочи към детската литература, за да може в пълна степен да използва въобръжението си.

Жозе Моуриньо е португалски футболен треньор, роден през 1963 г. В момента за втори път води английския „Челси“. Бил е наставник още на отборите „Реал Мадрид“, „Интер“, „Порто“ и др. Моуриньо има успешна кариера, но често влиза в конфликти със съперници, съдии и ръководители.

Прочетете още

1387639683_0_559x345

147 години от рождението на Елин Пелин: „Писателят се ражда с прочетените книжки.“

На днешния 18 юли, 1877 г., с името Димитър Иванов Стоянов, в село Байлово е …

Един коментар

  1. otkade moga da si poracham tazi kniga