Начало / Свят / Джордж Р. Р. Мартин публикува глава от следващата част на „Песен за огън и лед”

Джордж Р. Р. Мартин публикува глава от следващата част на „Песен за огън и лед”

Дни преди да стартира сезон 4 на сериала „Игра на тронове”, базиран на поредицата „Песен за огън и лед” от Джордж Р. Р. Мартин, той реши да направи подарък на своите читатели. Мартин публикува глава от следващата част от серията, „The Winds of Winter”, съобщи mashable.com. Главата, озаглавена „Mercy”, писателят пусна в сайта си georgerrmartin.com. Можете да я прочетете тук.

Ето и какво написа Мартин по повод главата в своя блог, livejournal.com:

„С наближаването на четвъртия от сезоните на „Игра на тронове”, реших, че е точния момент да дам на моите читатели да вкусят малко от „The Winds of Winter”…Новата глава всъщност е стара. Но нямам предвид, че съм я публикувал преди, а дори не мисля, че съм я чел на събитие (тук може и да греша, чел съм на толкова събития, че спомените вече се размиват). Нова е в смисъл, че никой, освен моите редактори, не я е виждал преди. А е стара, защото е писана преди много време, още преди отделните параграфи, които сте виждали. Част е от първата чернова. Стига обаче съм плямпал, нека текста говори сам за себе си”.

За съжаление на почитателите на епичната фентъзи сага обаче, Джордж Р. Р. Мартин отново не уточнява кога може да се очаква новата книга да влезе в книжарниците.

Свързани заглавия
Излезе параграф от новата книга на Джордж Р. Р. Мартин от поредицата „Песен за огън и лед”

„Песен за огън и лед“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

6870247_

Барак Обама и Брус Спрингстийн издават книга

Двамата ще публикуват разговорите си в Spotify Подкастът съдържа общо осем разговора, като двамата говорят …