Начало / Свят / Излезе параграф от новата книга на Джордж Р. Р. Мартин от поредицата „Песен за огън и лед”

Излезе параграф от новата книга на Джордж Р. Р. Мартин от поредицата „Песен за огън и лед”

Онлайн достъпен вече е параграф от дългоочакваната книга на Джордж Р. Р. Мартин, „The Winds of Winter” – следваща от бестселър поредицата му „Песен за огън и лед”. Краткият текст беше пуснат от „Entertainment Weekly”. Повествованието представлява разказ на Тирион Ланистър, персонаж, който се играе от Питър Динклидж в адаптацията на поредицата на Мартин по „НВО”. Параграфът може да прочете тук.

Пускането на текста може би означава, че скоро „The Winds of Winter” ще бъде на книжния пазар. Все още обаче писателят не е обявил дата на излизане на творбата. През април тази година по „НВО” ще тръгне сезон 4 от сериала по книгите на Мартин.

Авторът на фентъзи епоса тества до краен предел търпението на своите почитатели. Той стартира „Песен за огън и лед” още през 1996 г., когато излезе първата част, „Игра на тронове”. Втората книга, „Сблъсък на крале”, беше публикувана през 1999 г. Още следващата година излезе „Вихър от мечове”, но след това читателите трябваше да чакат цели 5 години за „Пир за врани”. Последва 6-годишна пауза – „Танц с дракони” влезе в книжарниците през 2011 г. От тогава почитателите на творчеството на Мартин чакат „The Winds of Winter”.

„Песен за огън и лед“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …