На фокус
Начало / Свят / Мадона филмира роман за културните различия

Мадона филмира роман за културните различия

Мадона отново ще се превъплати в ролята на режисьор. Тя ще адаптира на големия екран романа „Adé: A Love Story” от Ребека Уокър, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Романът, публикуван през 2013 г., е романтичен, но и поставя темата за културните различия. Авторката е дъщеря на известната Алис Уокър, написала „Пурпурен цвят”.

Произведението представя група американски студенти, които отиват в Кения. Една от жените се влюбва в местен мюсюлманин, на име Аде.  Двамата планират да се оженят, но пред тях са може би непреодолимите препятствия, свързани с религия, раса, политика. Още след публикуването си, книгата на Уокър получи признанието на критиците. Самата Мадона пък неколкократно я препоръча.

Това няма да бъде първия случай, в който певицата се изявява като режисьор. Тя е режисирала комедията „Filth and Wisdom” (2008 г.) и биографичния филм „W.Е.” (2011 г.), базиран на живота на Уолис Симпсън. И двата филма не бяха приети добре от филмовите критици.

Продуценти на лентата по „Adé: A Love Story” ще бъдат Брус Коен – един от хората зад адаптацията на „Наръчник на оптимиста” от Матю Куик – и авторката Уокър. Все още се търси сценарист.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …