Начало / Свят / Мадона филмира роман за културните различия

Мадона филмира роман за културните различия

Мадона отново ще се превъплати в ролята на режисьор. Тя ще адаптира на големия екран романа „Adé: A Love Story” от Ребека Уокър, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Романът, публикуван през 2013 г., е романтичен, но и поставя темата за културните различия. Авторката е дъщеря на известната Алис Уокър, написала „Пурпурен цвят”.

Произведението представя група американски студенти, които отиват в Кения. Една от жените се влюбва в местен мюсюлманин, на име Аде.  Двамата планират да се оженят, но пред тях са може би непреодолимите препятствия, свързани с религия, раса, политика. Още след публикуването си, книгата на Уокър получи признанието на критиците. Самата Мадона пък неколкократно я препоръча.

Това няма да бъде първия случай, в който певицата се изявява като режисьор. Тя е режисирала комедията „Filth and Wisdom” (2008 г.) и биографичния филм „W.Е.” (2011 г.), базиран на живота на Уолис Симпсън. И двата филма не бяха приети добре от филмовите критици.

Продуценти на лентата по „Adé: A Love Story” ще бъдат Брус Коен – един от хората зад адаптацията на „Наръчник на оптимиста” от Матю Куик – и авторката Уокър. Все още се търси сценарист.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …