Начало / Свят / Джеймс Патерсън изпраща чекове на 55 книжарници

Джеймс Патерсън изпраща чекове на 55 книжарници

Джеймс Патерсън ще спази обещанието от есента на 2013 г. да направи дарение от 1 милион долара на незивисимите книжарници, съобщи publishersmarketplace.com. Писателят публикува списък с 55 книжарници в САЩ, на които са изпращани чекове, до момента на стойност 267 000 долара. Авторът на бестселърите за Алекс Крос е избрал получателите на базата на проучвания за това кои книжарници вършат най-добра работа в промотирането на литературата и четенето.

Той се е допитал и до свои колеги, както и издатели, литературни агенти и книготърговци, за да бъде избора му максимално точен. Някои книжарници вече дори са изготвили планове за инвестиция на дарението. Списъкът с книжарниците може да видите тук.

Патерсън коментира:

„Всеки ден книготърговците спасяват литературата в нашата страна. Работата, която те вършат, подкрепяйки училища и други общества на книгата оставя любов към четенето у деца и възрастни. Вярвам, че тяхната работа е ключова за бъдещето ни като държава. Какви сме, ако нямаме собствена литература? За мен е огромно удоволствие съвсем скромно да подкрепя книготърговците в тяхната мисия. Може би защото тяхната мисия е също и моя мисия“.

Свързани заглавия
Джеймс Патерсън ще даде 1 млн. долара на независимите книжарници

Книги от Патерсън тук

Прочетете още

woman-holding-dslr-camera-in-grayscale-photography-3

Да пишеш със светлината. Фотографията е на 179 години

Първите масови фотоапарати са от 1901-ва, днес снима всеки Снимането е нещо толкова френско – …

Един коментар

  1. Математиката не Ви се отдава много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.