Начало / Свят / Джеймс Патерсън изпраща чекове на 55 книжарници

Джеймс Патерсън изпраща чекове на 55 книжарници

Джеймс Патерсън ще спази обещанието от есента на 2013 г. да направи дарение от 1 милион долара на незивисимите книжарници, съобщи publishersmarketplace.com. Писателят публикува списък с 55 книжарници в САЩ, на които са изпращани чекове, до момента на стойност 267 000 долара. Авторът на бестселърите за Алекс Крос е избрал получателите на базата на проучвания за това кои книжарници вършат най-добра работа в промотирането на литературата и четенето.

Той се е допитал и до свои колеги, както и издатели, литературни агенти и книготърговци, за да бъде избора му максимално точен. Някои книжарници вече дори са изготвили планове за инвестиция на дарението. Списъкът с книжарниците може да видите тук.

Патерсън коментира:

„Всеки ден книготърговците спасяват литературата в нашата страна. Работата, която те вършат, подкрепяйки училища и други общества на книгата оставя любов към четенето у деца и възрастни. Вярвам, че тяхната работа е ключова за бъдещето ни като държава. Какви сме, ако нямаме собствена литература? За мен е огромно удоволствие съвсем скромно да подкрепя книготърговците в тяхната мисия. Може би защото тяхната мисия е също и моя мисия“.

Свързани заглавия
Джеймс Патерсън ще даде 1 млн. долара на независимите книжарници

Книги от Патерсън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

white-vision-844x1024

Гергана Тодорова: Думите са мостът между хората

Стихосбирката „За хармонията и морето“ от Гергана Тодорова се превърна в светско събитие в „Хеликон-Витоша“ Стълпотворението по етажите на най-голямата …

Един коментар

  1. Математиката не Ви се отдава много.