Начало / Свят / Излезе втори том от кореспонденцията на Ърнест Хемингуей

Излезе втори том от кореспонденцията на Ърнест Хемингуей

Втори том от кореспонденцията на Ърнест Хемингуей е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф”. „The Letters of Ernest Hemingway: Volume 2, 1923-1925” от Сандра Спайнър и Албърт Дж. ДеФацио обхваща периода 1923-1925 г. Книгата е 515 страници. Тя е публикувана от издателството на университета „Кеймбридж”.

Кореспонденцията на Хемингуей обхваща неговото както творческо, така и личностно развитие. Вторият том описва присъствието му в обществения и литературен кръг на Париж през 20-те години на миналия век. Писателят се сприятелява със Силвия Бийч, Ф. Скот Фицджералд и Джон Дос Пасос. За примери в писането му служат Езра Паунд и Гертруд Щайн. По това време той обиква и Испания и бикоборството, което води до написването на творбата „И изгрява слънце”. Включени са и скечове, дело на Хемингуей, които са отхвърлени от изданието „Vanity Fair”.

Първата част излезе в края на 2011 г. Тя обхваща периода 1907-1922 г. Книгата показва младостта и съзряването на писателя, както и пристигането му в Париж. Проектът на „Кеймбридж” е да публикува цялата кореспонденция на Хемингуей до 1961 г. в 12 тома.

Ърнест Хемингуей е американски писател, роден през през1899 г. Той е един от най-бележитите автори на ХХ век. Носител е на Нобелова награда за литература и „Пулицър”. Известен факт за него е, че макар да е правил всичко възможно да си създаде имидж на герой, е бил измъчван от много вътрешни терзания, които водят до самоубийство му през 1961 г. Сред класическите му произведения са „Сбогом на оръжията”, „За кого бие камбаната”, „Старецът и морето” и др.

Свързани заглавия
Писмата на Хемингуей ще бъдат издадени в 12 тома
Хемингуей бие камбаната
Ще се снима филм за Макс Пъркинс – редакторът на гениите
Хемингуей за писането, знанието и егото
Семейни летописи разказват за Хемингуей на 114-ия му рожден ден
9 нелитературни причини да обичаме Хемингуей
Препоръките на Хемингуей към желаещите да станат писатели

Книги от Хемингуей тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

rabie-madaci-RBd4UKCc-unsplash

Инфлацията може да върне читателите в библиотеките

Поскъпването се усеща осезаемо и при книгите Проблемите с хартията и печата се появиха още …