Начало / Критика / Д-р Уилям Дейвис – автор на „Пшеницата – маскираният убиец”, до Том Ханкс: Изберете да не сте диабетик!

Д-р Уилям Дейвис – автор на „Пшеницата – маскираният убиец”, до Том Ханкс: Изберете да не сте диабетик!

На 9 октомври д-р Уилям Дейвис – автор на „Пшеницата – маскираният убиец”, написа отворено писмо до известния актьор Том Ханкс. Поводът е, че в шоуто на Дейвид Летерман Ханкс сподели, че му е поставена диагноза диабет след години борба с високата кръвна захар.

„Без да знам детайли от заболяването, мога да предположа, че той е с диабет тип 2”, пише Дейвис и се обръща към кинозвездата:

„Скъпи г-н Ханкс, Вярвам, че е много смело от Ваша страна да споделите диагнозата си в телевизионен ефир. Сигурен съм, че ще потърсите най-добрия медицински съвет за болестта си. Аз бих искал да Ви кажа няколко неща:

Първо, в повечето случаи диабетът е обратим. Повечето хора могат да направят избор да имат ли диабет, или да нямат. Надявам се, че Вие ще изберете да нямате. Това зависи от диетата Ви. Традиционният съвет, който диабетиците получават, е: „Изключете мазнините и яжте здравословните зърнени храни”. Хората често обвиняват за диабета сладките напитки и бързата храна, но аз съм сигурен, че Вие сте от тези, които не са прекалявали със сладкото и с т.нар. джънк фуд, и въпреки това имате диабет. Причината за него е пшеницата.
Житото вдига нивата на кръвната захар много повече от захарните изделия. Неговият захарен индекс е един от най-високите от всички видове храни. Можете да измерите захарта си с глюкомера си един час (а не два, както често съветват лекарите), след като сте яли хляб. Ще видите какви високи нива ще отчете.

Второ, игнорирайте всички конвенционални съвети за диети. Обичайните медицински препоръки обикновено водят до още по-високи нива на захар, защото те не предвиждат изключване на храните, в които има пшеница, а нейният глутен влошава положението.

Трето, приемането на витамин D и магнезий помага за овладяване на нивото на кръвната захар. Омега 3 мастните киселини, особено тези, които се съдържат в рибата, блокират инсулина.
Ако приемете тези съвети, можете да успеете да достигнете такива нива на кръвна захар, че да нямате нужда от лекарства. Много хора го постигат. Минимализирането на пшеничния глутен може да направи излишни медикаментите.

И още нещо – тази информация трябва да стигне и до Дейвид Летерман, който по време на интервюто призна, че също има висока кръвна захар”.

Свързани заглавия

Д-р Мария Генкова-Папазова за „Пшеницата – маскираният убиец” от д-р Уилям Дейвис
Бестселърът „Пшеницата – маскираният убиец” излезе на български
Д-р Уилям Дейвис: Пшеницата е опиат за слабите

 „Пшеницата – маскираният убиец” тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …