Начало / Свят / Утре излиза биография на Джони Кеш

Утре излиза биография на Джони Кеш

От утре на американския книжен пазар ще излезе биография на един от най-значимите кънтри музиканти – Джони Кеш, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. „Johnny Cash: The Life” е написана от доказания музикален автор Робърт Хилбърн. Творбата е публикувана от „Little, Brown and Company” и е цели 688 страници.

Макар част от историята на Джони Кеш да е разказвана във филми, има неща, които Хилбърн ще покаже за първи път на широката общественост. Авторът, който е член на Залата на славата на рокендрола, описва както дълбочината на артиста Кеш, така и неговите безкрайни лични проблеми. Като музикален критик в „Лос Анджелис Таймс” Хилбърн проследява цялата кариера на певеца. Той прави и едно от последните интервюта с него, малко преди смъртта на Кеш през 2003 г.

Книгата е съставена от разкази и материали на близки до Кеш,  както и от лични впечатления на автора. Разказан е не само живота на музиканта, но и неговото влияние и значение за музиката като цяло.

Джони Кеш е американски певец и текстописец, роден през 1932 г. Той е икона за кънтри музиката и един от най-важните музиканти на ХХ век. Известен е със своя дълбок глас  (бас-баритон), както и групата му „Tennessee Three”. Стилът му на обличане му печели прякора „Мъжът в черно”. Негови вечни хитове са „I Walk the Line”, „Folsom Prison Blues”, „Ring of Fire”, „Jackson”. Умира през 2003 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230857_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (22 ноември – 28 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 2. Глина от Виктория Бешлийска 3. Домът …