Начало / Свят / Утре излиза биография на Джони Кеш

Утре излиза биография на Джони Кеш

От утре на американския книжен пазар ще излезе биография на един от най-значимите кънтри музиканти – Джони Кеш, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. „Johnny Cash: The Life” е написана от доказания музикален автор Робърт Хилбърн. Творбата е публикувана от „Little, Brown and Company” и е цели 688 страници.

Макар част от историята на Джони Кеш да е разказвана във филми, има неща, които Хилбърн ще покаже за първи път на широката общественост. Авторът, който е член на Залата на славата на рокендрола, описва както дълбочината на артиста Кеш, така и неговите безкрайни лични проблеми. Като музикален критик в „Лос Анджелис Таймс” Хилбърн проследява цялата кариера на певеца. Той прави и едно от последните интервюта с него, малко преди смъртта на Кеш през 2003 г.

Книгата е съставена от разкази и материали на близки до Кеш,  както и от лични впечатления на автора. Разказан е не само живота на музиканта, но и неговото влияние и значение за музиката като цяло.

Джони Кеш е американски певец и текстописец, роден през 1932 г. Той е икона за кънтри музиката и един от най-важните музиканти на ХХ век. Известен е със своя дълбок глас  (бас-баритон), както и групата му „Tennessee Three”. Стилът му на обличане му печели прякора „Мъжът в черно”. Негови вечни хитове са „I Walk the Line”, „Folsom Prison Blues”, „Ring of Fire”, „Jackson”. Умира през 2003 г.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …