На фокус
Начало / България / Бестселърът „Пшеницата – маскираният убиец” излезе на български

Бестселърът „Пшеницата – маскираният убиец” излезе на български

От днес на книжния пазар е книгата на д-р Уилям Дейвис „Пшеницата – маскираният убиец”.  Авторът – американски кардиолог, на база на дългогодишните си клинични проучвания стига до извода, че лишаването от пшеница и глутенови храни носи значителни ползи. Изданието е сред бестселърите на „Ню Йорк таймс”.

Дейвис подлага повече от 2000 от рисковите си пациенти на безглутенов хранителен режим, като резултатите са разтърсващи: нито мазнините, нито захарта, нито пък застоялият ни начин на живот причиняват превърналото се вече в епидемия затлъстяване. Истинският враг е пшеницата заради съдържащия се в нея глутен.  Оказва се, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ни захар много повече, отколкото две лъжички бяла захар.
Книгата има огромен успех в чужбина, където хранителният режим без глутен е вече изключително популярен. Това съзнание започва да добива все по-голяма популярност и в България. Автор на предговора на българското издание  на „Пшеницата – маскираният убиец” е д-р Мария Генкова- Папазова, специалист по интегративна медицина.

Д-р Уилям Дейвис е специалист по превантивна кардиология, който с уникалния си подход за пълно изключване на пшеницата и глутеновите храни обещава не само превенция, а възстановяване след сърдечни заболявания. Той е директор на Track Your Plaque, програма за превенция на сърдечно-съдови заболявания, и редовно пише за здравни издания и форуми.  Живее в Уисконсин, САЩ.

„Пшеницата – маскираният убиец”  тук

Прочетете още

9a4ff6717175ebd6dd534c198131ea21

Дан Браун празнува 60, Ричард Бах докосва като чайка 88

Все чудесни писатели са родени през юнските дни Авторите, които са рожденици, са все наши …