Начало / Свят / Паулу Коелю бойкотира Панаира на книгата във Франкфурт

Паулу Коелю бойкотира Панаира на книгата във Франкфурт

Паулу Коелю обяви, че е отказал да присъства на Панаира на книгата във Франкфурт, съобщи thebookseller.com. Той е взел това решение, въпреки факта, че Бразилия е страната официален гост на тазгодишното издание. Коелю заяви, че не е доволен от избора писатели за делегацията на Бразилия в Германия.

Писателят говори пред немския вестник „Die Welt”: „Когато става въпрос за официално представяне на културата на Бразилия, политиката се намества по един много неприятен начин. Това, което ме дразни най-много, е че се въздига нова литературна сцена в страната, от млади автори, които обаче по незнайна причина не са в списъка”.

Той допълни, че не желае да бъде „Бразилският Зоро или Самотния рейнджър”, когато толкова други писатели не са поканени. Коелю коментира, че не е чувал за 50 от 70-те писатели в бразилската делегация. Той даде и пример за автори, които е трябвало, но не са поканени: Едуардо Спор, Каролина Муньош, Талита Реболедо, Андре Вианко, Фелипе Нето и Рафаел Драккон.

Коелю използва случая да нападне и правителството на Бразилия, наричайки го „катастрофа”. Управляващите направили „големи обещания, които обаче не бяха спазени”.

Паулу Коелю е роден през 1947 г. Известен е със своите драматични, психологически и езотерични творби. Творчеството му се превежда в цял свят, а книгите му често са международни бестселъри. В българските книжарници може да бъде намерена голяма част от творчеството на Коелю, като „Дневникът на един маг”, „Алхимикът”, „Вероника решава да умре”, „Мактуб”, „Алеф” и др.

Свързани заглавия
Франкфуртският панаир на книгата започна с награда за Терезия Мора

Книги от Паулу Коелю тук

„Магът – биография на Паулу Коелю“ от Фернандо Морайс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

MV5BOTVjZDljOGItZWM2NC00NzQ1LThhZDEtMmMzNjZiYzZjMmQ3XkEyXkFqcGdeQXVyNjk0NTczMTM@._V1_

Сериал по книга на Тейлър Дженкинс Рийд ще е хит наесен

Това е и най-продаваната ѝ книга „Дейзи Джоунс&The Six” беше дори обявена за книга на …

Един коментар

  1. Пърчово мъдо

    Голема загуба, нема що :)))