Начало / Свят / Елизабет Смарт разказа за своето отвличане в книга

Елизабет Смарт разказа за своето отвличане в книга

Елизабет Смарт разказа в книга как е била отвлечена и държана в плен почти 10 месеца, когато е била на 14 години, съобщи „Гардиън”. Творбата на Смарт „My Story” е в книжарниците от тази седмица. Тя е публикувана от „St. Martin’s Press” и е 320 страници. Над 10 години след случая Смарт за първи път споделя в подробности какво точно е станало.

На 5 юни 2002 г. Елизабет Смарт, тогава на 14 години, е отвлечена от дома си от религиозния фанатик Браян Дейвид Мичъл и неговата съпруга Уанда Барзи. Тя е държана в плен близо 10 месеца – вързана и изнасилвана многократно. Похитителите й казвали, че ще убият семейството й, ако се опита да избяга.
Смарт разказва историята в подробности за първи път. Израснала в религиозно мормонско семейство, тя споделя, че вярата й е помогнала да запази надежда. Тя казва как се е научила да манипулира похитителите си и ги кара да отидат в Юта. Там Елизабет е спасена на 12 март 2003 г. Впоследствие присъства в съда в процеса срещу своите нападатели и вижда как е раздадена справедливост.

Сега Смарт е активист за правата на детето и мотивационен говорител. През 2012 г. тя се омъжи за Матю Гилмор, когото среща в Париж, а сватбата им беше отразена от списание „People magazine”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Екатерина-Йосифова

И Екатерина Йосифова пое към невидимия свят

Трудно може да си представим родната поезия без нея Поетесата почина на 81 – наследството …