Начало / Свят / 28% от американците не са прочели нито една книга през последната година

28% от американците не са прочели нито една книга през последната година

28% от американците не са прочели нито една книга през последната година, съобщи huffingtonpost.com. До този неприятен резултат се е стигнало след проучване, направено от yougov.com и huffingtonpost.com. 1000 граждани на САЩ са интервюирани относно техните навици на четене.

41% от запитаните не са прочели художествена книга през последните 12 месеца, докато 42% не са чели нехудожествено произведение. 28% не са прочели нито една творба. 25% са прочели между 1 и 5 книги, 15% – между 6 и 10, 20% между 11 и 50 и 8% повече от 50.
Не всички резултати са притеснителни. Има  добри новини за поддръжниците на печатните книги. 50% от участниците твърдят, че през последната седмица са отделили време за четене на книга във физически формат, а едва 19% са прекарали част от времето си в четене на електронен четец.

Плюсовете от четенето на книги са всеизвестни. И не става въпрос само за тези в училищната програма. Стимулирането на мозъка може да предотврати/забави „Алцхаймер”, а разширяването на речника ни прави по-добри говорители. Това е оръжие в борбата за всяка една професионална длъжност.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

img_0992

Инспектор Гамаш сее справедливост и в класацията на „Ню Йорк Таймс”

Шестнайсетата история с него е на върха сред бестселърите Луиз Пени подхваща поредицата си с …

Един коментар

  1. Риторичен въпрос

    „28% от американците не са прочели нито една книга през последната година…“

    Ние-българите, определено сме прочели повече. И какво от това?