Начало / Любопитно / „Солта и водата – първоизточник на живота” от Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел (анотация и откъс)

„Солта и водата – първоизточник на живота” от Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел (анотация и откъс)

Искате ли да избегнете традиционните грешки по отношение на здравето си? Желаете ли максимално да се придържате към естествения начин на живот и да постигнете хармония, без да посещавате често лекарските кабинети? Отговори на тези въпроси ще намерите в книгата „Солта и водата – първоизточник на живота” на издателство „Зенит”.

Изследването на Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел е световен бестселър. Основна роля за създаването и публикуването на „Солта и водата – първоизточник на живота” изиграва движението „Сол и вода” в Германия.

Целта на авторите е да представят по нагледен и разбираем начин живителните способности на водата и солта. Те са убедени, че всички хора, а не само учените, трябва да имат право на достъп до ценните познания за силата на водата и солта

Те разбиват мита за „бялото злато” и научно обясняват защо е вредна популярната готварска сол, като дават и алтернативата – натуралната сол, запазила първичните свойства на солената вода. Авторите препоръчват да се пие най-малко два литра натурална, пречистена вода, като обосновават „слабостите” на чешмяната.

Избрано то „Солта и водата – първоизточник на живота”

Солни процедури при херпес
Вземайте всяка сутрин по една чаена лъжичка солен разтвор, разреден с изворна вода.
Навлажнявайте мехурчетата ежечасно с концентриран солен разтвор.
Нанасяйте преди лягане тънък слой кал в солен разтвор върху мехурчетата и я оставяйте да действа през нощта. На сутринта измивайте с вода. Солта изсушава мехурчетата, умъртвява вирусите и стимулира регенерирането на кожата.

Ухапвания от насекоми
Концентрираният солен разтвор действа отлично срещу сърбеж и отичане. Сололечението е много подходящо при свръхчувствителност и предразположеност към възпалителни отичания.

Солни процедури при сенна хрема
Вземайте всяка сутрин – дори когато нямате сенна хрема – по една чаена лъжичка солен разтвор, разреден с добра изворна вода.
Изпивайте през деня на части 2-3 литра жива, бедна на минерали, негазирана изворна вода.
Допълнително по няколко пъти на ден можете да си правите промивки на носа с еднопроцентов солен разтвор. Чрез промивката се отстраняват полепналите по носната лигавица полени и същевременно лигавицата се регенерира.

Солни процедури при псориазис
Вземайте всяка сутрин на гладно една чаена лъжичка солен разтвор, разреден с изворна вода.
Изпивайте през деня на части 2-3 литра жива, бедна на минерали, негазирана изворна вода.
При положение, че кожата на псориатика по правило не е отворена, а възпалена и удебелена, може да се взема вана с по-висока концентрация на соления разтвор. Започва се с три процента (тоест три килограма сол на 100 литра вода) и тя постепенно се увеличава до осем процента. Ваната със солен разтвор не само придава на кожата влажност, но и действа противовъзпалително.
Ваната с висока концентрация на соления разтвор е изтощителна, а с повишаване на температурата кръвното налягане се натоварва още повече. Избирайте температурата така, че да ви е приятна. Температурата на ваната не бива в никакъв случай да превишава 37 градуса, може обаче да е по-ниска. Не забравяйте по време на къпане близо до вас винаги да има някой, който в случай на проблеми с кръвообращението ви да се погрижи за вас.
След банята не би трябвало да вземате душ, а само попийте кожата си или я оставете да изсъхне открита.
Вземайте вана със солен разтвор два пъти седмично. Времетраене на къпането 10-20 минути.

Свързани заглавия
Барбара Хендел: Хората трябва да мислят по различен начин за водата и солта
В кратката безкрайност между водата и солта
Световният бестселър „Водата и солта – първоизточник на живота“ вече на български
„Водата и солта – първоизточник на живота” от Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел (откъс)

„Водата и солта – първоизточник на живота”  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Топ 10 Ню Йорк Таймс (19 септември– 25 септември)

Вече се класира тук новият роман на Джоан Роулинг от поредицата за Корморан Страйк, която …

Един коментар

  1. Сипете 1 % солен разтвор (1 и 1/2 чаени лъжички SOLE в 240 мл вода) в съд за миене на очите, наведете се напред, като държите съда близо до долния клепач, за да не се излее течността.