Начало / Любопитно / „Солта и водата – първоизточник на живота” от Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел (анотация и откъс)

„Солта и водата – първоизточник на живота” от Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел (анотация и откъс)

Искате ли да избегнете традиционните грешки по отношение на здравето си? Желаете ли максимално да се придържате към естествения начин на живот и да постигнете хармония, без да посещавате често лекарските кабинети? Отговори на тези въпроси ще намерите в книгата „Солта и водата – първоизточник на живота” на издателство „Зенит”.

Изследването на Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел е световен бестселър. Основна роля за създаването и публикуването на „Солта и водата – първоизточник на живота” изиграва движението „Сол и вода” в Германия.

Целта на авторите е да представят по нагледен и разбираем начин живителните способности на водата и солта. Те са убедени, че всички хора, а не само учените, трябва да имат право на достъп до ценните познания за силата на водата и солта

Те разбиват мита за „бялото злато” и научно обясняват защо е вредна популярната готварска сол, като дават и алтернативата – натуралната сол, запазила първичните свойства на солената вода. Авторите препоръчват да се пие най-малко два литра натурална, пречистена вода, като обосновават „слабостите” на чешмяната.

Избрано то „Солта и водата – първоизточник на живота”

Солни процедури при херпес
Вземайте всяка сутрин по една чаена лъжичка солен разтвор, разреден с изворна вода.
Навлажнявайте мехурчетата ежечасно с концентриран солен разтвор.
Нанасяйте преди лягане тънък слой кал в солен разтвор върху мехурчетата и я оставяйте да действа през нощта. На сутринта измивайте с вода. Солта изсушава мехурчетата, умъртвява вирусите и стимулира регенерирането на кожата.

Ухапвания от насекоми
Концентрираният солен разтвор действа отлично срещу сърбеж и отичане. Сололечението е много подходящо при свръхчувствителност и предразположеност към възпалителни отичания.

Солни процедури при сенна хрема
Вземайте всяка сутрин – дори когато нямате сенна хрема – по една чаена лъжичка солен разтвор, разреден с добра изворна вода.
Изпивайте през деня на части 2-3 литра жива, бедна на минерали, негазирана изворна вода.
Допълнително по няколко пъти на ден можете да си правите промивки на носа с еднопроцентов солен разтвор. Чрез промивката се отстраняват полепналите по носната лигавица полени и същевременно лигавицата се регенерира.

Солни процедури при псориазис
Вземайте всяка сутрин на гладно една чаена лъжичка солен разтвор, разреден с изворна вода.
Изпивайте през деня на части 2-3 литра жива, бедна на минерали, негазирана изворна вода.
При положение, че кожата на псориатика по правило не е отворена, а възпалена и удебелена, може да се взема вана с по-висока концентрация на соления разтвор. Започва се с три процента (тоест три килограма сол на 100 литра вода) и тя постепенно се увеличава до осем процента. Ваната със солен разтвор не само придава на кожата влажност, но и действа противовъзпалително.
Ваната с висока концентрация на соления разтвор е изтощителна, а с повишаване на температурата кръвното налягане се натоварва още повече. Избирайте температурата така, че да ви е приятна. Температурата на ваната не бива в никакъв случай да превишава 37 градуса, може обаче да е по-ниска. Не забравяйте по време на къпане близо до вас винаги да има някой, който в случай на проблеми с кръвообращението ви да се погрижи за вас.
След банята не би трябвало да вземате душ, а само попийте кожата си или я оставете да изсъхне открита.
Вземайте вана със солен разтвор два пъти седмично. Времетраене на къпането 10-20 минути.

Свързани заглавия
Барбара Хендел: Хората трябва да мислят по различен начин за водата и солта
В кратката безкрайност между водата и солта
Световният бестселър „Водата и солта – първоизточник на живота“ вече на български
„Водата и солта – първоизточник на живота” от Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел (откъс)

„Водата и солта – първоизточник на живота”  тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …

Един коментар

  1. Сипете 1 % солен разтвор (1 и 1/2 чаени лъжички SOLE в 240 мл вода) в съд за миене на очите, наведете се напред, като държите съда близо до долния клепач, за да не се излее течността.