Начало / Любопитно / „Водата и солта – първоизточник на живота” от Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел (откъс)

„Водата и солта – първоизточник на живота” от Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел (откъс)

Предговор

„Изкуството и науката, научното изследване и обучението са свободни.”
(Член 5,3 от Конституцията на Федерална република Германия)

Коя е причината да бъде създадена тази книга за водата и солта? През последните две десетилетия безброй хора участваха с все по-нарастващ интерес в информационните беседи за научно цялостните взаимовръзки и знания относно естествените елементи вода и сол. Чрез придобитото познание мнозина можаха да изпитат лично не само чудотворни от здравословно гледище резултати, но за повечето и животът се промени из основи в положителен смисъл. За немалко от тях естествената простота на темата беше съвсем ясна, ала много въпроси продължаваха да остават открити. Твърде ново изглеждаше това старо познание за природните закони, твърде дълго то е било обвивано в мрак. Чрез естествената логика незададените още въпроси като че ли получаваха от само себе си отговор, но при все това мнозина търсеха потвърждение. За всички тях тази книга ще бъде разумен и практичен спътник. На всички останали заинтригувани това четиво не само ще предложи професионални познания, но и ще ги насърчи към нов, здравословен и независим живот.

Целта на авторите бе да представят по нагледен и разбираем начин живителните способности на водата и солта. Природата не е чак толкова сложна, както си мислим, а напротив – тя със систематизираща простота ни показва своята космическа закономерност. Дали ще опознаем и разберем взаимовръзките зависи единствено от нас. Защото едва с опознаване на взаимовръзките се появява вътрешният порив към промяна.

Право на достъп до толкова ценни за нас, хората, познания не бива да имат само малък кръг от учени. Изхождайки от непрестанно нарастващия интерес към темата за елементите вода и сол, това четиво бе написано по напълно разбираем за любознателните лаици начин. Книгата ще постигне целта си, ако допринесе за вдъхновяването на отделния човек към промяна. Ако предложи на заинтересувания възможността със собствените сили на субективната си чувствителност отново да се доближи до природата. Не само да опознае смисъла на живота, но и да го усети. Защото целият живот е един вековечно прогресиращ процес на развитие и осъзнаване.

Мнозина читатели може би ще се видят принудени да преосмислят досегашната си осведоменост, тъй като описаните познания поставят под въпрос доста от досегашните общовалидни учения. По този начин ние ги поощряваме да огледат и представените от нас познания от ъгъла на необходимата критичност. Истинското знание е познание, извлечено от собствения опит. Вслушвайте се отново във вътрешния си глас и набирайте собствена практическа опитност. Бъдете толкова по-критични, колкото нещата стоят по-далече от своя естествен произход. Ние сме се стремили не само да ви информираме независимо, но също да ви вдъхновим и мотивираме да опознаете сътвореното отвън и освен това да го изживеете в неговата сърцевина. Думата ЖИВОТ е свързана с ПРЕЖИВЯВАМ. Който не ПРЕЖИВЯВА нищо, той не е и ЖИВЯЛ. Превърнете живота си отново в ПРЕЖИВЯВАНЕ. Пожелаваме ви много сполука по новия ви път!

 

Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел, август 2001 г.

Свързани заглавия
В кратката безкрайност между водата и солта
Световният бестселър „Водата и солта – първоизточник на живота“ вече на български

„Водата и солта – първоизточник на живота”  тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …