Начало / Ревюта / Кошмари

Кошмари

Ралица Маркова, Хеликон Витоша

КНИЖАРЯТ РалиВ „Нощната къща“ от Ю Несбьо четиринайсетгодишният Ричард, аутсайдерът в училище, и единственият му приятел влизат в телефонна будка и звънят на случаен номер от указателя на провинциалното градче, в което живеят. Намерението им да сплашат отсрещния се обръща срещу тях. Слушалката всмуква и сдъква приятеля на Ричард. Не остава и следа. Разбира се, полицията не вярва на разказа на Ричард. Малко след това, друг съученик се превръща в цикада в собствената му стая и отлита в нощта. Ричард, сигурен, че всичко това е истина, започва собствено разследване и с помощта на момичето, в което е влюбен, стига до зловеща къща – източникът на всички беди.

Ричард, пораснал хитов автор на тийнейджърски хорър романи, се връща в града на сбирка с класа. Посрещат го радостно всички – и момичето, в което е бил влюбен, и единственият му приятел, и онзи, който вместо в цикада се е превърнал в успял бизнесмен. Купонът продължава в семейната му къща. Същата къща. Освен, че тя се опитва да го хване в капан, съучениците му също хукват към него, всеки хванал оръжие.

След дългогодишна терапия Ричард е на път да излезе от психиатрията, след като лекуващата му лекарка, в която е тайно влюбен още от влизането си, прави заключението, че се е отървал от стари кошмари и…

991-ratio-iu-nesbio

 

Прочетете още

jonas-jacobsson-545909-unsplash

Най-хубавото е книга без прегънати страници

Библиотекарките от чешкото градче Карвина се обърнаха така към децата в навечерието на новата учебна …