Начало / Любопитно / Мелодии от природата огласят книжарници „Хеликон“

Мелодии от природата огласят книжарници „Хеликон“

Формите и звуците са необикновени

6fddbe4c-014c-419d-96ce-1c77b4f5cf91

Вятърните звънци или камбанки са същински музикален инструмент… но както подсказва името им, най-често на тях свири именно вятърът! А сега всъщност и всеки посетител на книжарници „Хеликон“.

Отскоро те са част от специалния асортимент, който прави четенето още по-приятно! Отличават се с качеството на марката Nature’s Melody – някои от тях достигат буквално два метра. Създадени са по един екологичен и щадящ природата начин. На всичко отгоре бързо омагьосват с дълбокия си и чист звук, който може да ви успокои и настрои на съвсем друга честота. Веднъж разлюлени, камбанките сякаш вибрират във въздуха и в нас самите, вдъхновяват ни за усмивка!

Именно заради вибрацията си може да ги причислим към идиофоните – това са онези музикални инструменти, които създават звук без струни или мембрани, само от собственото си движение. Всъщност и човешкият глас спада към тази група

Вятърните звънци обикновено се създават от материали като стъкло или бамбук, също метал. Окачени са за единия си край – когато избирате, първо си представете мястото, на което ще стоят. Нужно им е пространство и разбира се, вятър! Най-хубавите места за тях са балкони и прозорци или врати в домовете ни. Ако разполагате с двор, могат да го омагьосат, щом ги закачите на клоните на старата круша, например.

Елегантните звънци с марка Nature’s Melody се отличават и с изработка, и със звук. Създадени изключително от метал, те предлагат по-дълга вибрация от други камбанки. Повърхността им е или черна, или сребърна, а също и златна. Дочуете ли магичния им звук, ще се влюбите! Ще го носите в себе си и ще го търсите, когато се чувствате разбалансирани. И има само едно решение… да се сдобиете с вятърни звънци от Nature’s Melody.

Чуйте мелодията на вятърните звънци в „Хеликон“
Текст: Краси Проданов
Снимки от „Хеликон“

Прочетете още

Yambol1

Обновеният „Хеликон Ямбол“ изненадва приятно!

След основен ремонт книжарница „Хеликон“ в центъра на Ямбол отново заработи с пълна сила. Всичко …