Начало / Ревюта / Матю Пери предрича края си в своята книга

Матю Пери предрича края си в своята книга

Автобиографичната история четем сега с нови очи

Kniga

Интересът към телевизионния Чандлър – или Матю Пери от реалния живот, се увеличи хилядократно със смъртта му. Без изненада, и книгата на родения през 1969-а актьор изведнъж стана една от най-търсените и в „Хеликон“.

Мемоарите на Матю Пери излязоха преди година, при това интересът към тях поне у нас беше по-скоро от носталгично настроени зрители на тв сериала „Приятели“. Самият Пери преповтаря съдбата на много други звезди от малкия екран – на върха го изстрелва роля от сериал, която после той трудно може да повтори с друго участие в киното или телевизията.

Смущаващата му изповед пък показва и колко омагьосан кръг е успехът… и как психическата тежест буквално смазва. Както казва любимият на поне едно поколение актьор, „през годините са писани толкова много неща за мен, че е време хората да чуят истинската история”.

Облаците над него всъщност са още от времето на „Приятели“ в последните години на миналия и първите на настоящия век – на практика актьорът оттогава е зависим от алкохол, дрога, хапчета… В книгата си описва трудните моменти и признава, че е вярвал, че ще успее да надмогне всичко това. Ключова обаче остава една реплика: „Ако това не ме убие, ще го направя пак.” Изглежда в сила до последния му ден…

Става все по-зле и по-зле с напредване на възрастта”, признава пък в интервю пред „Венити Феър“ по повод излизането на книгата му. Добавя още едно мрачно пророчество: „В моята книга казвам, че ако умра, това ще шокира хората, но няма да изненада никого. И това е много страшно нещо, с което се живее.

Текст Краси Проданов
Снимка от wivb.com

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …