Начало / България / Кампания превръща и учениците в будители

Кампания превръща и учениците в будители

Идеята е да усетят силата на книгите

313013110_803770744114300_5918824225092735805_n

Инициативата е на Асоциация „Българска книга” – стартира в навечерието на Деня на народните будители. „Купи една книга. Дари я на своето училище“ е насочена към учениците, като разчита на тяхната активност, а заедно с това цели да излязат на фокус и самите училищни библиотеки.

В периода от 1 до 30 ноември всяко дете може да купи любимата си книга и после да я подари на своята библиотека в училище. Според организаторите това е възможност и за много допълнителни инициативи, като тяхно ядро пак ще са библиотеките – творчески ателиета, литературни четения, различни състезания и конкурси.

Новата инициатива се появява като продължение на миналогодишната „Бъди съвременен будител. „Стартирахме инициативата с цел да помогнем на книгата, да я съхраним като ценност”, казва се в сайта на кампанията.

От асоциацията очакват, че децата ще се снимат с любимата си книга, преди да я подарят на библиотеката. Така самата идея ще се сдобие с повече популярност на специално създадена за целта фейсбук страница.

Купи една книга. Дари я на своето училище“ се появява и след успеха на „За да я има книгата“ – кампания, която целеше да се подпомогнат издателствата по време на пандемията. Тогава зад станалия популярен слоган се обединиха повече от 200 издателства и онлайн книжарници. „Купете една книга. За да има книги утре”, призовават организаторите и сега.

Информация и илюстраци от Асоциация „Българска книга“ и За да я има книгата

Прочетете още

brian-cox-balgariq-1024x576

Защо E=mc2? Брайън Кокс ще ни отговори лично в София

Ученият върви по стъпките на Карл Сейгън Английският физик е известен и у нас със …