На фокус
Начало / България / Кампания превръща и учениците в будители

Кампания превръща и учениците в будители

Идеята е да усетят силата на книгите

313013110_803770744114300_5918824225092735805_n

Инициативата е на Асоциация „Българска книга” – стартира в навечерието на Деня на народните будители. „Купи една книга. Дари я на своето училище“ е насочена към учениците, като разчита на тяхната активност, а заедно с това цели да излязат на фокус и самите училищни библиотеки.

В периода от 1 до 30 ноември всяко дете може да купи любимата си книга и после да я подари на своята библиотека в училище. Според организаторите това е възможност и за много допълнителни инициативи, като тяхно ядро пак ще са библиотеките – творчески ателиета, литературни четения, различни състезания и конкурси.

Новата инициатива се появява като продължение на миналогодишната „Бъди съвременен будител. „Стартирахме инициативата с цел да помогнем на книгата, да я съхраним като ценност”, казва се в сайта на кампанията.

От асоциацията очакват, че децата ще се снимат с любимата си книга, преди да я подарят на библиотеката. Така самата идея ще се сдобие с повече популярност на специално създадена за целта фейсбук страница.

Купи една книга. Дари я на своето училище“ се появява и след успеха на „За да я има книгата“ – кампания, която целеше да се подпомогнат издателствата по време на пандемията. Тогава зад станалия популярен слоган се обединиха повече от 200 издателства и онлайн книжарници. „Купете една книга. За да има книги утре”, призовават организаторите и сега.

Информация и илюстраци от Асоциация „Българска книга“ и За да я има книгата

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …