Начало / България / Връчване на „Цветето на Хеликон“ и представяне на стихосбирка в Деня на Светите братя Кирил и Методий

Връчване на „Цветето на Хеликон“ и представяне на стихосбирка в Деня на Светите братя Кирил и Методий

48143На този светъл празник в столичната книжарница „Хеликон- Витоша“ поетични думи ще се преплетат с формите на стрелицията от безсребрената статуетка „Цветето на Хеликон“, другото лице на „Награда Хеликон“По традиция тя се  присъжда на 23 април – Световния ден на книгата и авторското право, а тази година съвпадането ù с Великденските празници, измести церемонията за 11 май − Денят на Светите братя Кирил и Методий.

Ето го и победителят − романът „Опашката“ на Захари Карабашлиевс най-много продажби от 12-те книги, номинирани от журито през 2021 г. Авторът печели за трети път престижната статуетка, в предишни години нейни носители са книгите му „18 % сиво“ и „Кратка история на самолета“. Захари Карабашлиев  може да поздравите от 17.17 ч, в „Хеликон Витоша“, когато той официално ще получи „Цветето на Хеликон“.

След това предстои поетично-музикален спектакъл на стихосбирката на Гергана Тодорова „За хармонията и морето“, с участието на актрисата Силвия Петкова, която ще чете избрани стихове, а на пианото в „Хеликон-Витоша“ ще свири Ефемия Фард. Бъдете там в пролетния следобед на 11 май, за да отпразнуваме заедно духа и словото, на две събития с хубава българска литература в Деня на Светите братя Кирил и Методий!

Прочетете още

IMG-20230424-WA0010 (2)

Здравка Евтимова: Предпочитам да намалявам територията на болката

Към многото си отличия писателката Здравка Евтимова прибави и още едно – „Цветето на Хеликон“ …