Начало / Свят / Руски писатели: „Ние не вярваме на Путин”

Руски писатели: „Ние не вярваме на Путин”

Много големи имена се включиха в подписка без страх

photo5242746615951898578_62177b342286b_6217982fd7d95

Войната е срам за нас – казва се в писмото, – но за съжаление нашите деца, съвсем младото поколение и неродените още руснаци също ще понесат отговорност за нея.”

Първото име в подписката е на Борис Акунин65-годишният писател е сред най-известните и продавани от своето поколение. Само в Русия са продадени над 10 млн. екземпляра от неговите книги.

Не искаме децата ни да живеят в държава-агресор и да се срамуват, че армията им е нападнала съседна независима държава”, казват известните руски писатели и общественици. Заедно с това призовават всички руснаци да се възпротивят на действията на Кремъл.

Към подписката се присъединяват например 42-годишният Дмитрий Глуховски, автор на популярната поредица „Метро”. Сред имената личи и това на нобеловия лауреат Дмитрий Муратов60-годишният журналист получи престижната награда преди година заедно с филипинска журналистка „за усилията им за защита на свободата на изразяване, което е предпоставка за демокрацията и трайния мир“, както се казва в обявлението на Нобеловия комитет.

Подписал се и 66-годишният Владимир Сорокинавтор на трилогията „Лед” и също носител на много престижни награди.

Ние не вярваме, че независима Украйна представлява заплаха за Русия – казват писателите и общественици в своята подписка. – Ние не вярваме на твърденията на Владимир Путин. Настояваме за прекратяване на тази война.

 Писмото, публикувано от журналиста Михаил Зигар
Използваните снимки и илюстрации са от ТВ2 и ava.md

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

stažený soubor

Хенри Кисинджър – по-близо до „Разпни го“, отколкото до „Осанна“

За мъртвите или добро, или нищо… това всъщност не важи и в неговия случай Противоречив …