Начало / Любопитно / Японска библиотека говори езика на дърветата

Японска библиотека говори езика на дърветата

Наред с книгите предлага много възможности за общуване

nasushiobara_244

Създадена е от студиото UAo на архитекта Мари Ито, като представлява издържана композиция от стъкло, метал и дърво. Основното при изработването на проекта е всъщност идентичността на град Насусиобара, където се намира библиотеката – и това са именно горите.

Библиотеката сякаш е увита в лист от стъкло – и това позволява да се вижда случващото се в нея. Цялото помещение е максимално отворено благодарение на високия таван. Линиите са плавни и без резки промени в посоката, така че и книгите, и хората да се чувстват добре.

Новата придобивка на Насусиобара – град с население от около 120 хил. души в префектурата Тотиги, предлага площ от 5 хил. кв. м. Обстановката вътре се променя постоянно – точно като в гората, която предлага нови и нови гледки и открития.

bibl

Библиотеката е създадена, за да служи на общността. Дом е на книгите, но и повод да се срещнат приятели. Кътовете това да се случва са безброй. Също и местата, на които да учиш или да четеш. Откъсвайки се от света – като в гората. И все пак сред хората

Лира.бг по материали от Wallpaper

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2KW2PIF5AVFQ7AETZVIK5BYF2Q

Барселонската библиотека „Габриел Гарсия Маркес“ е най-добра в света

Приносът ѝ за общността е безспорен Отличието се връчва от Международната федерация на библиотечните асоциации …