Начало / България / „Хапливите истории на Бари” е щур вихър от комедия и ирония

„Хапливите истории на Бари” е щур вихър от комедия и ирония

Bari-Cover-PRESS2-predna-2Забавен симпатяга с хаплив характер! Моля, запознайте се с Бари – кучето, което разсмя всички с хапливите си истории.

На хоризонта в детската българска литература изгря дебютната книга на младия автор Стефан ГеоргиевХапливите истории на Бари. Болонката Бари е хитро куче, което често попада във вихъра на шантави случки. Той е хаплив, с остър ум и много истории за разказване. Живее с момчето Стив и неговите баба и дядо. Стив и Бари понякога са истинско стихийно бедствие за околните, с което често си навличат малки неприятности. Намусени лелки любителки на филе, лоши доктори с инжекции, екшън с котки и страшна къща на ужасите са само част от забавлението, което очаква всеки читател. Историите, разказани през погледа на Бари, са такъв вихър от смях, сарказъм и хаплива ирония, че е трудно да сдържиш смеха си!

Стефан Георгиев е сред децата на 90-те години, роден и израснал в София. С колебания дали да не запише журналистика в Софийски Университет, заради своята първа страст – писането и творческата дейност, все пак завършва магистратура в Медицински Университет. Още от малък създава своя серия от вестници и списания, в които описва всяка новина или случка в квартала. В края на 2019 г. се захваща отново с писане и така създава черновата на „Хапливите истории на Бари”.

008-sasedkata-lili-02-1За постигане на впечатляващото оформление, дизайн, корица и рисунки, авторът се доверява не само на собствения си усет, но най-вече на професионализма на Олга Паскалева – награждавана многократно на националните изложби за илюстрации, популярна със стотици илюстрации за детски книги като „Ян Бибиян”, „Билбо Бегинс”, „Приключенията на Буратино” и други. Вярна на своя опит, рисунките за книгата „Хапливите истории на Бари” са създадени без никаква компютърна намеса, изцяло на ръка върху лист хартия с цветни моливи, туш и водни бои.

011-chasha-kafe-01Така в навечерието на Новата 2021 година се появи такова произведение, каквото не е имало на книжния пазар – художествен уникат, книга, която ще отведе и малки, и пораснали читатели в света на Бари. „Хапливите истории на Бари” е новата тънка социална сатира, предназначена само за хора с чувство за хумор, която да остане завинаги в тяхната домашна библиотека. Баууу!

016-zhenata-koyato

Прочетете още

20180218_123813

Похитител с 21-метрова коса

Яна Андреева, „Хеликон-Съборна“ Сещате ли се за момичето с безкрайно дълга коса, тежаща над 4 …