На фокус
Начало / Любопитно / Руски книжар продава книги с лопата

Руски книжар продава книги с лопата

Мярката е взета заради COVID-19

XXL

Странният способ дава възможност на търговеца да стои на дистанция от своите клиенти. „Сега повече от всякога имаме нужда да работим. Много от физическите магазини няма да оцелеят след изолацията. Още месец карантина може да е фатален за нас”, казва Платон Романов.

Новаторският метод на книжарница „451 градуса по Фаренхайт“ в Санкт Петербург явно е оценен от клиентите. Собственикът споделя, че в първите дни на кризата продавал едва две книги дневно, докато сега броят нараснал на близо 20.

Независимите книжарници трудно могат да съществуват само онлайн – твърди Романов. – Предлагаме място, на което човек да дойде и да си поговори за каквото и да е, да разбере за някоя нова книга и да пие чай или кафе.


Лопатата на Платон Романов се превърна в символ и на последната промоция в книжарницата – книгите за и от Ленин се продаваха там по 100 рубли парчето (под 2,50 лв.) по повод 150-годишнината от рождението на комунистическия политик и революционер. „Елате и ще получите книга на лопатата – призовават от „451 градуса по Фаренхайт“ и добавят, – защото лопатата е най-пролетарският инструмент.

Лира.бг по материали от The Moscow Times

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

232865_b

„Инструкторът“ – кой се възползва от ковид?

Детективско разследване, психотрилър и антиутопия в едно Българските читатели вече познават Питър Хелър от романа …