Начало / Ревюта / Онези, на които им липсва “Хогуортс”, ще се почувстват у дома във вила “Еви”

Онези, на които им липсва “Хогуортс”, ще се почувстват у дома във вила “Еви”

222660_bЗорница Гроздева, Хеликон Велико Търново

Обичам такива книги, при които още преди да ги отвориш, знаеш, че предстои нещо интригуващо. Магията сякаш извира от всяка страница и те увлича по безкрайните коридори и скрити стаи на старата къща.

Когато Луци и семейството ù се пренасят  в сградата, която ù изглежда като трагична съборетина, способна всеки момент да рухне върху главите им, тя не подозира какво ще открие зад стените на вилата. А тъй като е принадлежала на изследовател и пътешественик тя се оказва пълна с всякакви интригуващи предмети: от малки стъкленици, пръснати тук и там, стари снимки от различни места, чак до летящ балон, прибран на тавана.

Докато се опитва да определи от къде идват различните аромати в новия ù дом,  започват да се случват странни неща, на гости се отбива непозната дама в старовремска рокля, пристигат писма за несъществуващ човек. В компанията на малкия си брат и съседското момче, което проявява прекалено голям интерес към старата сграда, Луци  трябва да открие истината за къщата преди да се е случило нещо наистина лошо.

Тази книга е истинска находка сред съвременната детска литература, която ще се хареса на почитателите на “Тайната градина” и “Хари Потър”.

Прочетете още

g

Дж. К. Роулинг ядоса и лигата по куидич

Измисленият от нея спорт сменя името си в САЩ Известната писателка съгреши, заявявайки преди време, …