Начало / Читателски дневник / „Софтпрес“ е българският издател на „Моята история“, автобиография на бившата Първа дама на САЩ Мишел Обама, световен бестселър №1

„Софтпрес“ е българският издател на „Моята история“, автобиография на бившата Първа дама на САЩ Мишел Обама, световен бестселър №1

Mishel Obama Moiata Istoria 3D koricaАз съм обикновен човек, озовал се на необикновено пътешествие. Споделям своята история с надеждата да помогна да се проправи път за други истории и други гласове.

Мишел Обама, от епилога на Моята история

Книгата на госпожа Обама ще излезе на българския пазар през октомври 2019 година.

„Моята история“ беше издадена в САЩ и Канада на 13 ноември 2018 г. от Crown Publishing, част от Penguin Random House, и е публикувана на 44 езика в целия свят. Само седмица след премиерата си „Моята история оглави класацията на New York Times за най-продавани книги и до днес продажбите ù във всички формати в САЩ и Канада възлизат на над 6 200 000 екземпляра.

По данни на NDP Book Scan изданието с твърди корици на „Моята история“ е продадено в повече копия от всяка друга книга, публикувана в Съединените щати през 2018 г., и от всяка нехудожествена книга с твърди корици от 2007 г. до днес.

След 24 тиража печатното издание на „Моята история“ достига 5 365 000 милиона копия в САЩ и Канада и общо 8 500 000 милиона копия в целия свят. Книгата се превърна в №1 бестселър в общо 12 държави.

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама е една от най-вдъхновяващите жени на планетата. Като първа дама – първата афроамериканка в тази роля, тя има огромна заслуга за това Белият дом да е по-гостоприемен и отворен, отколкото когато и да е в историята; превръща се във важен защитник на правата на жените и момичетата в Съединените щати и в целия свят, из основи променя отношението на семействата към здравословния и активен живот и подкрепя съпруга си, докато той превежда Америка през някои от най-мъчителните ù периоди.

Michelle Obama Author Photo_White_Copyright Miller MobleyВ изключително завладяващата си и дълбоко лична автобиография Мишел Обама кани читателите в своя свят, хронологично проследявайки преживяванията, които са белязали живота ù – от детството в южната част на Чикаго; през годините като изпълнителен директор, когато балансира между ролята на майка и тази работеща жена; до времето, прекарано на най-известния адрес на планетата.

С безпощадна честност и живо остроумие тя описва триумфите и разочарованията в личния и в публичния си живот и разказва своята история така, както я е изживяла – със свои собствени думи, по своите собствени правила.

Топла, мъдра и откровена, „Моята история“ е необикновено личната равносметка на една жена с голямо сърце и твърд характер, която надскача всички очаквания и чиято история ни вдъхновява да направим същото.

„Софтпрес“ ще е българският издател и на предстоящата книга на президента на САЩ Барак Обама. Подробности за книгата, включително заглавие и дата на излизане, ще бъдат съобщени на по-късен етап.

Английското издание на Моята историяBecoming, е публикувано в хартиен и електронен формат от Crown Publishing, част от Penguin Random House, в САЩ и Канада и от Viking, импринт на Penguin Books, част от Penguin Random House UK, в Англия и териториите на Британската общност.

„С издаването на биографиите на Стив Джобс, Леонардо да Винчи и Христо Стоичков през последните няколко години „Софтпрес“ доказа, че е най-добрият дом за някои от най-забележителните личности в световната история – каза главният редактор на издателството Димитър Риков. – Щастливи сме, че „Моята история“ и бъдещата книга на президента Обама са част от нашето книжно семейство.“

Прочетете още

6870247_

Барак Обама и Брус Спрингстийн издават книга

Двамата ще публикуват разговорите си в Spotify Подкастът съдържа общо осем разговора, като двамата говорят …