Начало / Колонката на... / Да спрем конете

Да спрем конете

xIMG-0579-768x964-1-239x300-239x300.jpg.pagespeed.ic_.F8IF5rGXBR-239x300Николай ФЕНЕРСКИ

Обаче конете на Апокалипсиса не могат да бъдат спрени. Бог ни е дал свободна воля, но ни е дал и Свето Писание, където ни предупреждава за всички предстоящи и настоящи беди. Така че няма никаква конспирация тук и целта изобщо не е да спрем конете, а само да предупреждаваме за тях. Още преди години се замислих дали съм някакъв пропаднал конспиратор като онези, дето вярват на Еленко Ангелов за плоската земя и хората, произлезли от влечуги, бързо си отговорих, че чак толкова тъп не мога да бъда, обаче все пак си запазвам правото на лека тъпота. Толкова, че да разбера кое е бизнес и кое действително си струва да се мисли за него. В първата графа бизнес попадат всички четива на Дан Браун, Ян ван Хелсинг и подобни. В книгите на Никола Николов някога имаше доста спорни моменти, но не липсваха и основателни предположения. Примесването на догадка с факт не е добра стратегия. Но фактите в тази област се доказват трудно.

Затова хора като Джулиан Асанж трябва да бъдат уважавани и пазени. Той изнасяше факти. Сега човекът бе арестуван. Най-вероятно бъдещето му е предопределено от онези, които получават алергични обриви, когато някой говори истината. Ще бъде затворен на окупираната от САЩ кубинска територия Гуантанамо, където го чакат различни забавления, а може и по бързата процедура да се зарази от нещо скоротечно и нелечимо. Има хиляди начини да се отнеме човешки живот по неразгадаем начин и авторите на израза „теория на конспирацията“ владеят всеки един от тях. Сътворяват фразата през 1960, когато вече народът започва да си задава твърде много въпроси, а опитите на смелите да казват истината трябва да бъдат неутрализирани. Официалната пропаганда винаги е имала на своя страна масата. От средата на миналия век, когато телевизията почва да навлиза масово, щом нещо е казано по телевизора, значи е истина. Познавам такива хора лично. Те живеят в някакъв наивен свой балон и не могат да си представят, че медиите са способни да ги лъжат.

Истината ни прави свободни. Джулиан Асанж разпространяваше истината. Устата му е запушена. Предсказанията на Оруел се сбъдват. Медиите ни проглушиха ушите за един български боксьор в Америка, който също живее в някаква илюзия и му се налага набързо да се запознае с правилата на Прекрасния Нов Свят. Но медиите някак срамежливо отразяват ареста на Асанж. Много думи се изговориха и изписаха за недвижимите имоти на българските подобия на политици. Обаче твърде пестеливо и едностранчиво се разказва в официозите за бунта на габровци. Защото едното е шоу, едното е план за изпълнение, замисъл на чичковците, а другото е реалността. Собствениците на планетата имат голямото желание да контролират реалността.

Светът под микроскоп“ беше в началото. Книга, която при всичките си слабости успява да разобличи същите тия собственици на всички банки и медии. По-късно хитреците усетиха, че тази ниша е златна и „конспиративните“ книги се разроиха.

Това всъщност е модел. В началото е чистотата на чувствата, в началото е спонтанният човешки бунт, хипарството. След това е бизнесът, трупането на милиарди, хипстърството. План на онези същите изроди, които мечтаят да арестуват Истината. Които преди 2019 години не признаха човека Иисус от Назарет за Христос, за Спасител. Те са едни и същи вовеки веков тези гадини, джинсът им е жилав, с тях воюват нормалните хора, с тях воюва Асанж, срещу тях се бунтуват габровци. Ще изкарат Асанж лъжец, а хората от Габрово расисти и ксенофоби. Но битката е много по-дълбока. Архетипът е честният човек срещу лъжеца, малкият срещу големия, слабият срещу силния. Понякога се е случвало Давид да победи Голиат. И всички много се радваме на такова развитие. Изпитваме задоволство от въздадената справедливост. Но рано или късно конете на Апокалипсиса ще се стоварят с цялата си мощ и няма да можем да се преборим с тях. По-силни са. Светът си е тяхна собственост. И така трябва да стане. Осъзнаването на това твърдение обаче не отменя задължението ни да се съмняваме и да гледаме с широко отворени очи.

Прочетете още

xxxphpqhkwvk_559x345-300x185.jpgMic_.utXdj7vAI2-300x185.jpg,Mic_.bQdu7GjFPB-300x185.jpg.pagespeed.ic.K_ivkz6GJX

Изоставаме

Николай ФЕНЕРСКИ Когато говорим за Деня на будителите, отново става въпрос за все същата стара …