Начало / България / Хюга, романтика и канелени рулца

Хюга, романтика и канелени рулца

217604_bПрез последните години хюга – датската философия за щастлив живот – завладя целия свят и ни накара да се заобиколим с ароматни свещи, меки възглавници и пухкави пантофи, да хапваме сладкиши от специални шарени чинии и да имаме любима чаша за кафе с вдъхновяващ надпис или картинка. Така домовете и офисите ни се превърнаха в царство на уют и хармония…

Може ли хюга да излекува наранените сърца? Отговорът се крие в „Малкото кафене в Копенхаген“ от Джули Каплин (изд. „Софтпрес“).

Кейт има успешна кариера, добра репутация и споделена любов. Какво обаче ще стане, ако идеалният ѝ свят внезапно се срине и тя трябва да започне от нулата? Или по-точно от Дания, родината на хюга – щастливия начин на живот, откъдето човек неминуемо си тръгва променен.

„В Англия казват, че домът на англичанина е неговата крепост, тук къщата е раят на хюга. Зимата прекарваме много време на затворено и през годините домовете ни са станали място за създаване на специални мигове, място, където да се погрижим за себе си и за другите.“

Малкото кафене „оживява“ най-вече благодарение на Ева, собственичката, която не просто приготвя храна и напитки, но и влага щипка лично отношение в работата си. Цветните чаши, ароматният горещ шоколад, канелените рулца и украсата карат всекиго да се чувства специален.

Дори обезсърчената Кейт, която прекрачва прага на кафенето с нова задача – да запознае шестима журналисти с тайните на хюга. В търсене на отговора „какво е хюга“ младата англичанка е изправена пред един важен въпрос – възможно ли е това, към което цял живот се е стремила, да не е истинското щастие?

В Копенхаген, където лондонската шумотевица е заменена с уюта на запалени свещи и аромата на канела, Кейт започва да гледа на живота по друг начин. А когато в картината се намесва и един специален човек, „хюга“ придобива съвсем ново значение.

„Малкото кафене в Копенхаген“ е очарователна история за романтика и хюга, която с намигване към „Шоколад“ ще сгрее сърцето ви в последните зимни дни и ще облекчи дългото очакване на пролетта.

Прочетете още

ил.1.лагом

„Лагом”, новият тренд как да живеем през 2018 г.?

Докато концепцията „Хюга” беше актуална през последната година и нещо, има нова такава, която набира …