Начало / България / Хюга, романтика и канелени рулца

Хюга, романтика и канелени рулца

217604_bПрез последните години хюга – датската философия за щастлив живот – завладя целия свят и ни накара да се заобиколим с ароматни свещи, меки възглавници и пухкави пантофи, да хапваме сладкиши от специални шарени чинии и да имаме любима чаша за кафе с вдъхновяващ надпис или картинка. Така домовете и офисите ни се превърнаха в царство на уют и хармония…

Може ли хюга да излекува наранените сърца? Отговорът се крие в „Малкото кафене в Копенхаген“ от Джули Каплин (изд. „Софтпрес“).

Кейт има успешна кариера, добра репутация и споделена любов. Какво обаче ще стане, ако идеалният ѝ свят внезапно се срине и тя трябва да започне от нулата? Или по-точно от Дания, родината на хюга – щастливия начин на живот, откъдето човек неминуемо си тръгва променен.

„В Англия казват, че домът на англичанина е неговата крепост, тук къщата е раят на хюга. Зимата прекарваме много време на затворено и през годините домовете ни са станали място за създаване на специални мигове, място, където да се погрижим за себе си и за другите.“

Малкото кафене „оживява“ най-вече благодарение на Ева, собственичката, която не просто приготвя храна и напитки, но и влага щипка лично отношение в работата си. Цветните чаши, ароматният горещ шоколад, канелените рулца и украсата карат всекиго да се чувства специален.

Дори обезсърчената Кейт, която прекрачва прага на кафенето с нова задача – да запознае шестима журналисти с тайните на хюга. В търсене на отговора „какво е хюга“ младата англичанка е изправена пред един важен въпрос – възможно ли е това, към което цял живот се е стремила, да не е истинското щастие?

В Копенхаген, където лондонската шумотевица е заменена с уюта на запалени свещи и аромата на канела, Кейт започва да гледа на живота по друг начин. А когато в картината се намесва и един специален човек, „хюга“ придобива съвсем ново значение.

„Малкото кафене в Копенхаген“ е очарователна история за романтика и хюга, която с намигване към „Шоколад“ ще сгрее сърцето ви в последните зимни дни и ще облекчи дългото очакване на пролетта.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ил.1.лагом

„Лагом”, новият тренд как да живеем през 2018 г.?

Докато концепцията „Хюга” беше актуална през последната година и нещо, има нова такава, която набира …