Начало / Свят / Продължението на „Щамът Андромеда“ излиза през есента

Продължението на „Щамът Андромеда“ излиза през есента

wire-10312434-1551193840-115_634x40550 години след появата на „Щамът Андромеда“ хитът на Майкъл Крайтън ще се сдобие с продължение. Компанията, която се занимава с архива и продукциите по книгите на популярния автор обяви, че на 12 ноември на англоезичния пазар ще се появи „Еволюцията Андромеда“. Автор на романа е Даниел Уилсън, който бе натоварен с тежката работа от компанията „КрайтънСън“, управлявана от вдовицата на писателя Шери Крайтън.

Книгата ще излезе навръх 50-тата годишнина от излизането на „Щамът Андромеда“ – технотрилър за учени, които се борят с коварен микроорганизъм, превърнал се в класика. Романът излиза, когато Крайтън е едва на 27 години, а по-късно е адаптиран за малкия екран с продуцентски екип, в който влиза Ридли Скот.

„Вълнуващо е да осветим отново света, който Майкъл така великолепно е пресъздал. За феновете на Крайтън, този роман е тържество на вселената на Майкъл и начин, по който ще го представят на новите поколения. Така те ще могат да открият нови светове“, каза Шери Крайтън.

„Щамът Андромеда“ е един от най-популярните романи на Крайтън, който почина през 2008 г., заедно с книти като „Джурасик Парк“. Уилсън пък е популярен с книги като „Робокалипсис“ и продължението му „Робогенезис“.

„Аз съм почитател на книгите на Крайтън до живот. Беше невероятна чест да ми поверят продължението на този иконичен свят, който той създаде, и доразвиването на приключението, описано от него“, добавя Уилсън.

„Еволюцията Андромеда“ не е първият посмъртен проект на Крайтън. През 2011 г. авторът на „Горещата зона“ Ричард Престън дописа последната му книга – „Микро“. През 2017 година пък излезе продължението на „Пиратски ширини“ от 2009 г. – „Драконови зъби“.

Прочетете още

212099_b

Безжалостно напрежение в „Сфера“ на Майкъл Крайтън

Виктория Алберт, „Хеликон-Витоша“ Напрегнато и завладяващо пътешествие в дълбините на океана, специално за всички почитатели …