Начало / Свят / Робин Шарма: Използвайте технологиите като прислужник, не ги превръщайте в свой Бог

Робин Шарма: Използвайте технологиите като прислужник, не ги превръщайте в свой Бог

f2i91d5o_robin-sharma_625x300_16_February_19„Използвайте технологиите като прислужник, не ги превръщайте в свой Бог!“ Това е съветът на популярния автор Робин Шарма, покорил милиони читатели с „Монахът, който продаде своето Ферари“. Канадецът е на посещение в Момбай, Индия, където предизвика огромен интерес с новата си книга „Клуб 5 сутринта. Грабни утрото“, излязла и на българския пазар.

Той гостува в NDTV, където разказа за това, което го вдъхновява, и пътя, по който е минал, за да се превърне в известен автор на мотивационни четива. Шарма призна дължимото на местната култура, като посочи, че Рабиндранат Тагор, легендата за Тадж Махал, както и индийската философия, са сред основните си музи.

„Когато растях баща ми ми рецитираше поемите на Тагор. Обичаше да казва, че човек идва на света с плач, докато целият свят му се радва. Затова трябва да живее така, че когато умира, светът да плаче, а той да е изпълнен с щастие“, каза Шарма. „Когато обикалям света виждаме хора, които вече не са човешки същества, а по-скоро кибер зомбита. Те отдават най-доброто си време на един малък екран. Казвам го в една от книгите си – можете да промените света и да управлявате живота си, или да си играете на телефона по цял ден. Но не можете да направите и двете. Затова скромно призовавам да сте внимателни. Използвайте технологиите като прислужник, не ги превръщайте в свой Бог. Защото така в края на живота си ще можете да кажете само: „Използвах много приложения, имах толкова лайкове в социалните медии, но така и не успях да материализирам дарбите и талантите се. Не направих нищо за света“, казва още писателят.

Прочетете още

Lend-Lease-The-Darling-Exchange-1

Библиотека като гнездо построи Сидни

Сградата е създадена от японски архитект Кръглата сграда цялата е опасана от дървен елемент, като …