Начало / Свят / Робин Шарма: Използвайте технологиите като прислужник, не ги превръщайте в свой Бог

Робин Шарма: Използвайте технологиите като прислужник, не ги превръщайте в свой Бог

f2i91d5o_robin-sharma_625x300_16_February_19„Използвайте технологиите като прислужник, не ги превръщайте в свой Бог!“ Това е съветът на популярния автор Робин Шарма, покорил милиони читатели с „Монахът, който продаде своето Ферари“. Канадецът е на посещение в Момбай, Индия, където предизвика огромен интерес с новата си книга „Клуб 5 сутринта. Грабни утрото“, излязла и на българския пазар.

Той гостува в NDTV, където разказа за това, което го вдъхновява, и пътя, по който е минал, за да се превърне в известен автор на мотивационни четива. Шарма призна дължимото на местната култура, като посочи, че Рабиндранат Тагор, легендата за Тадж Махал, както и индийската философия, са сред основните си музи.

„Когато растях баща ми ми рецитираше поемите на Тагор. Обичаше да казва, че човек идва на света с плач, докато целият свят му се радва. Затова трябва да живее така, че когато умира, светът да плаче, а той да е изпълнен с щастие“, каза Шарма. „Когато обикалям света виждаме хора, които вече не са човешки същества, а по-скоро кибер зомбита. Те отдават най-доброто си време на един малък екран. Казвам го в една от книгите си – можете да промените света и да управлявате живота си, или да си играете на телефона по цял ден. Но не можете да направите и двете. Затова скромно призовавам да сте внимателни. Използвайте технологиите като прислужник, не ги превръщайте в свой Бог. Защото така в края на живота си ще можете да кажете само: „Използвах много приложения, имах толкова лайкове в социалните медии, но така и не успях да материализирам дарбите и талантите се. Не направих нищо за света“, казва още писателят.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

caleb-woods-219350-unsplash

Идеи от книгите, които помагат да мислим различно

Купчинката ни е от четири заглавия, макар че може да е много по-голяма… А това, …