Начало / Свят / Изгори, за да прочетеш (видео)

Изгори, за да прочетеш (видео)

F451_Super_Terrain_1-1200x900Класиката на Рей Бредбъри „451° по Фаренхайт“ има ново, много специално издание. По ирония на съдбата, закупилите го трябва буквално да подложат книгата на огнен пламък.

Романът на Бредбъри разказва за време, когато пожарникарите сами палят пожари. Пожарникарят Гай Монтег обича да подклажда огъня и да гледа как книгите изгарят, докато не се запознава с едно седемнайсетгодишно момиче, което му разказва за минало, когато хората не са се страхували, и с един професор, който му разкрива бъдеще, в което хората могат да мислят. Книгата излиза през 1953 г., като е с тираж само 200 бройки.

Новото, експериментално издание на „451° по Фаренхайт“ обаче е устойчиво на огън. Нещо повече – страниците са черни, а текстът се появява само след като е бил нагрят с истински пламък. След като изстинат, страниците възвръщат черния си цвят. Дизайнът е дело на студиото „Super Terrain“. Новината, съпътствана от видеото, демонстриращо изданието, завладя интернет. „Горящите книги“ са с цена 451 долара.