Начало / Свят / Вижте първия трейлър на „451 по Фаренхайт“ (видео)

Вижте първия трейлър на „451 по Фаренхайт“ (видео)

fahrenheit-451-20180112-534x325Напоследък сюжетът на „451 по Фаренхайт“ на Рей Бредбъри изглежда все по-актуален, но сайтът Bookriot напомня, че НВО работи по филмовата адаптация от 2016 г. Всъщност темата на книгата е актуална векове преди написването й и вероятно винаги ще остане такава. Въпреки това екипът на телевизионната продукция прави всичко възможно да се абстрахира от политическите настроения в САЩ.

От малкото, което излиза от НВО като информация, става ясно, че продукцията ще отрази доста добре притесненията на Бредбъри, че постоянно и с все по-страшна сила рушим културата си в името на технологиите. Защото в епоха, в която технологията управлява, книгите изглеждат антикварни, като реликви или по-лошо – като заплаха.

Хвърлете едно око на първия трейлър, който изпълва читателите и зрителите с нетърпение. И обърнете внимание на купа с книги – на него се отличават „Престъпление и наказание“, „Спасителят в ръжта“, „Лолита“ – все заглавия, оспорени и критикувани в най-различни условия и ситуации. Явно НВО готвят поредната страхотната адаптация на вечен роман, която очакваме през пролетта.

 

Прочетете още

IMG_20180930_213504

Стивън Кинг туитна човек на „Хеликон“

Всички видяха снимката на нашия колега Краси Проданов, която Стивън Кинг публикува в туитър, за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.