На фокус
Начало / Свят / Вижте първия трейлър на „451 по Фаренхайт“ (видео)

Вижте първия трейлър на „451 по Фаренхайт“ (видео)

fahrenheit-451-20180112-534x325Напоследък сюжетът на „451 по Фаренхайт“ на Рей Бредбъри изглежда все по-актуален, но сайтът Bookriot напомня, че НВО работи по филмовата адаптация от 2016 г. Всъщност темата на книгата е актуална векове преди написването й и вероятно винаги ще остане такава. Въпреки това екипът на телевизионната продукция прави всичко възможно да се абстрахира от политическите настроения в САЩ.

От малкото, което излиза от НВО като информация, става ясно, че продукцията ще отрази доста добре притесненията на Бредбъри, че постоянно и с все по-страшна сила рушим културата си в името на технологиите. Защото в епоха, в която технологията управлява, книгите изглеждат антикварни, като реликви или по-лошо – като заплаха.

Хвърлете едно око на първия трейлър, който изпълва читателите и зрителите с нетърпение. И обърнете внимание на купа с книги – на него се отличават „Престъпление и наказание“, „Спасителят в ръжта“, „Лолита“ – все заглавия, оспорени и критикувани в най-различни условия и ситуации. Явно НВО готвят поредната страхотната адаптация на вечен роман, която очакваме през пролетта.

 

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия. Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

738px-Mark_Twain_seated

Стая с книга

Често си говорим за литературата като за магия, все едно шедьоврите й се появяват без …