Начало / Свят / Отхвърлиха Том Круз за ролята на Джак Ричър, много е нисък

Отхвърлиха Том Круз за ролята на Джак Ричър, много е нисък

Jack_Reacher_posterОчевидното вече е общоприет факт. Официално бе признат фактът, че Том Круз  твърде нисък за ролята на железния бивш военен полицай Джак Ричър от серията трилъри на Лий Чайлд. Холивудската звезда, който се превъплати в ролята на героя за кино-версиите „Джак Ричър“ и „Не се връщай“, бе отхвърлен и няма да участва в телевизионния сериал, който ще бъде създаден по поредицата на Чайлд.

Според в. „Индипендънт“ самият Лий Чайлд е признал, че Круз е твърде нисък за героя, който в романите е огромен, здрав, с ръце като чинии за плата за вечеря и висок поне 2 метра, и е настоял да се търси нов актьор за ролята. „За съжаление, въпреки целия си талант, Круз няма физическите данни да играе Ричър. Харесваше ми да работя с Том, той е прекрасен човек. Много се забавлявахме. Но читателите са прави. Ръстът на Ричър е от особена важност за сюжета и за същността му, за това, което е. Когато Ричър влиза някъде, трябва да се усеща нервността, която завладява всички присъстващи в първата секунда. Затова реших – няма да има повече филми с Том Круз. Сериалът ще бъде по Netflix и с абсолютно нов актьор. Искам да призова всички читатели, които бяха толкова разстроени след избора на Том Круз, да ми помогнат да изберем правилния актьор за телевизионните серии. Знам, че ще намерим перфектния човек“, призна пред ВВС Лий Чайлд.

Круз дебютира като Ричър през 2012 г. във филм, режисиран и адаптиран от Кристофър МакКуайър. Лентата бе сравнително успешна и донесе 218 милиона долара печалби, като се превърна в бокс-офис хит. Вторият филм – „Не се връщай“ – събра 162 милиона долара и получи смесени отзиви.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Lee-Child

Лий Чайлд: „Великобритания е абсурдна страна!“

Писателят поиска ирландско гражданство в знак на протест Създателят на знаменития Джак Ричър изказва по …