Начало / Свят / Всичко за Ане Франк излиза в нова книга през 2019 г.

Всичко за Ане Франк излиза в нова книга през 2019 г.

Anne FrankПрез месец май 2019 г. от печат ще излезе пълен сборник, посветен на Ане Франк  и 90-ата годишнина от раждането й, съобщава сайтът Bookstr. Колекцията ще включи всичко, написано от Ане и разкрито до момента, както и фотографии и факсимилета от документи, които разказвът най-пълната история на живота й. Прочутият й дневник ще бъде преиздаден в два формата – версията, подготвена за печат от баща й, и разкриващият повече детайли оригинал.

Ще бъдат публикувани и двете скрити страници, чието разкриване учените обявиха по-рано през годината и които още не са били отпечатвани. „За първи път читателите ще се докоснат до непубликувани писма на Ане, лични спомени, мечти, есета и тетрадката с любимите й цитати – всичко, събрано в едно”, се съобщава в официалното изявление на издателство Блусбъри.

Според редактора Джейми Биркет „тази колекция е от съществено значение за всеки, който е чел и харесал нейния речник, както и за тези, които изучават Втората световна война и Холокоста. Така отдаваме почит на един кратък живот, диспропорционално довел до огромно количество творби, който резонира с съзнанието на толкова много хора от първото публикуване на дневника в Холандия през 1947 г. до днес”.

В сборника ще бъдат включени още есета за живота и семейството на Ане Франк, както и история на издаването на дневника й до днес.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bookshelves

15 книги, благодарение на които ще знаете абсолютно всичко

Книгите имат тази способност – да се превръщат в наш пътеводител за нещата от живота. …