Начало / Свят / Всичко за Ане Франк излиза в нова книга през 2019 г.

Всичко за Ане Франк излиза в нова книга през 2019 г.

Anne FrankПрез месец май 2019 г. от печат ще излезе пълен сборник, посветен на Ане Франк  и 90-ата годишнина от раждането й, съобщава сайтът Bookstr. Колекцията ще включи всичко, написано от Ане и разкрито до момента, както и фотографии и факсимилета от документи, които разказвът най-пълната история на живота й. Прочутият й дневник ще бъде преиздаден в два формата – версията, подготвена за печат от баща й, и разкриващият повече детайли оригинал.

Ще бъдат публикувани и двете скрити страници, чието разкриване учените обявиха по-рано през годината и които още не са били отпечатвани. „За първи път читателите ще се докоснат до непубликувани писма на Ане, лични спомени, мечти, есета и тетрадката с любимите й цитати – всичко, събрано в едно”, се съобщава в официалното изявление на издателство Блусбъри.

Според редактора Джейми Биркет „тази колекция е от съществено значение за всеки, който е чел и харесал нейния речник, както и за тези, които изучават Втората световна война и Холокоста. Така отдаваме почит на един кратък живот, диспропорционално довел до огромно количество творби, който резонира с съзнанието на толкова много хора от първото публикуване на дневника в Холандия през 1947 г. до днес”.

В сборника ще бъдат включени още есета за живота и семейството на Ане Франк, както и история на издаването на дневника й до днес.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

bookshelves

15 книги, благодарение на които ще знаете абсолютно всичко

Книгите имат тази способност – да се превръщат в наш пътеводител за нещата от живота. …