Начало / Свят / „Приказките на барда Бийдъл” с нови илюстрации от майстора Крис Ридъл

„Приказките на барда Бийдъл” с нови илюстрации от майстора Крис Ридъл

BTB6Любина Йорданова, Лондон

На 2 октомври тази година във Великобритания излезе ново издание на „Приказките на барда Бийдъл” от  Дж. К. Роулинг, но този път илюстрирано от Крис Ридъл (първото от 2007 г. е с илюстрации на Роулинг). Средствата от продажбата на книгата ще отидат за фондацията на писателката Lumos, чиято цел е да подпомага деца, живеещи в трудни условия.
За пръв път книгата „Приказките на барда Бийдъл” се споменава в седмата част от поредицата за Хари Потър – „Хари Потър и даровете на смъртта”. Тя съдържа 5 приказки за магьосници в духа на басните. След всяка от тях има бележки на професор Дъмбълдор, който разсъждава върху поуките в тях и разкрива някои подробности от живота в „Хогуортс“.
Новото издание е изключително красиво и пищно. И ще очарова не само феновете на Хари Потър.
Крис Ридъл e смятан за национално богатство в Обединеното кралство. Той е първия трикратен носител на медала „Кейт Грийнуей“. Илюстрирал е много книги, една малка част от които са издадени на българският книжен пазар: „Фъргюс Крейн и огнените диаманти”, „Отвъд гъстата гора”, „Преследвачът на бурите”, „Спящата и вретеното”, „Од и ледените великани”.

IMG_20181005_202451

IMG_20181008_151231

IMG_20181008_151055

Прочетете още

epa05632893 British novelist, screenwriter and film producer, J.K. Rowling attends the European Premiere of 'Fantastic Beasts and Where Tto Find Them' at Leicester Square in London, Britain, 15 November 2016. The movie opens in British cinemas on 18 November.  EPA/HAYOUNG JEON

„Икабог“ на Дж. К. Роулинг безплатно на български език

Писателката реши да подари приказката на семействата у нас и по целия свят заради ограниченията, …