На фокус
Начало / Интервюта / Три въпроса към… Кремена Радулова

Три въпроса към… Кремена Радулова

Нашата малка рубрика събира най-различни хора, които си приличат именно по това, че обичат книгите… Че обичат да четат

Кремена Радулова можем простичко да наречем различна… Всъщност, много по-логично е вместо за книги, да й зададем сума ти въпроси, посветени на астрологията. Но си запазваме и това право!

Първите й стъпки сред звездите, така да се каже, са още през 1990 г. От доста време я знаем и като човекът-астро фокус, по името на астрологичния й проект. Вярна на желанието си да се развива и да изненадва всички, тя създаде и кулинарно ателие, което хитроумно нарече Ин и ям. Колко съботни сутрини пък сме започвали на йога постелката, като ни разбуждаха еднакво и асаните, и шегите на Крем, както я наричат всички.

Напоследък обаче взехме да си говорим за хубави книги – и затова решихме, че и тя заслужава думата… Та да отговори на трите ни въпроса, посветени именно на четенето!

DSC_7553

1. Като кажа четене, каква е първата ти асоциация?

Направо се пренасям в една огромна библиотека с книги от пода до тавана. Един път даже я видях на снимка, оказа се, че това е Пражката библиотека.

2. Случвало ли ти се е да искаш да живееш в някоя книга?

О, да, много пъти. Почти винаги си заживявам в книгата, докато я чета. Дори наскоро попаднах на точно такъв роман, в който съвсем съзнателно героите отиваха в света на книгите. И го променяха. Казва се „Магазинчето „Сполука“ и е написана от сръбския писател Горан Петрович.

Преди години пък много обичах, когато се запознавах с някого, да му подарявам „Илюзии“ на Ричард Бах или „Даото на Пух“ на Бенджамин Хоф.

3. Коя е книгата, която те впечатли най-много напоследък?

„Един аристократ в Москва“. Дадох си сметка за толкова малки неща, които правят живота различен, за възпитанието и аристократизма, за личната борба и личната идеология, за това колко е важно да бъдеш себе си дори в трудни обстоятелства. Иначе точно довърших „Розариум“ на Георги Томов – и тя много ме грабна. Интересна история с много любопитни образи! Малко идеалистично създадени, но… в името на съвършената любов!

Krem

Трите въпроса зададе Краси Проданов

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия. Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

97279333_1418161765058470_3813502754903556096_o

Президентката на Словакия призова сънародниците си да купуват книги

Самата тя даде личен пример Зузана Чапутова се отби след работа до книжарница, която е …