Начало / Интервюта / Три въпроса към… Кремена Радулова

Три въпроса към… Кремена Радулова

Нашата малка рубрика събира най-различни хора, които си приличат именно по това, че обичат книгите… Че обичат да четат

Кремена Радулова можем простичко да наречем различна… Всъщност, много по-логично е вместо за книги, да й зададем сума ти въпроси, посветени на астрологията. Но си запазваме и това право!

Първите й стъпки сред звездите, така да се каже, са още през 1990 г. От доста време я знаем и като човекът-астро фокус, по името на астрологичния й проект. Вярна на желанието си да се развива и да изненадва всички, тя създаде и кулинарно ателие, което хитроумно нарече Ин и ям. Колко съботни сутрини пък сме започвали на йога постелката, като ни разбуждаха еднакво и асаните, и шегите на Крем, както я наричат всички.

Напоследък обаче взехме да си говорим за хубави книги – и затова решихме, че и тя заслужава думата… Та да отговори на трите ни въпроса, посветени именно на четенето!

DSC_7553

1. Като кажа четене, каква е първата ти асоциация?

Направо се пренасям в една огромна библиотека с книги от пода до тавана. Един път даже я видях на снимка, оказа се, че това е Пражката библиотека.

2. Случвало ли ти се е да искаш да живееш в някоя книга?

О, да, много пъти. Почти винаги си заживявам в книгата, докато я чета. Дори наскоро попаднах на точно такъв роман, в който съвсем съзнателно героите отиваха в света на книгите. И го променяха. Казва се „Магазинчето „Сполука“ и е написана от сръбския писател Горан Петрович.

Преди години пък много обичах, когато се запознавах с някого, да му подарявам „Илюзии“ на Ричард Бах или „Даото на Пух“ на Бенджамин Хоф.

3. Коя е книгата, която те впечатли най-много напоследък?

„Един аристократ в Москва“. Дадох си сметка за толкова малки неща, които правят живота различен, за възпитанието и аристократизма, за личната борба и личната идеология, за това колко е важно да бъдеш себе си дори в трудни обстоятелства. Иначе точно довърших „Розариум“ на Георги Томов – и тя много ме грабна. Интересна история с много любопитни образи! Малко идеалистично създадени, но… в името на съвършената любов!

Krem

Трите въпроса зададе Краси Проданов

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …