Начало / България / Как да открием любовта според зодията?

Как да открием любовта според зодията?

214643_bСветовнопризнатият астролог Линда Гудман хвърля светлина върху любовните взаимоотношения и дава отговори на въпроса защо честно срещаме трудности при намирането на правилния партньор. Книгата ù „Знаците на любовта” (изд. „Сиела”) се радва на ново издание на български език, което е вече по книжарниците!
Линда Гудман е сред най-популярните и обичани имена от феновете на зодиакалните знаци по целия свят. Наличната информация за живота ù е оскъдна, но това, което е добре известно на всички, са познанията и дългогодишният ù доказан опит в сферата на астрологията.
Едно от най-популярните ù произведения – „Знаците на любовта” (с подзаглавие „Нов поглед към човешкото сърце”), излиза в ново издание на български език. В мащабното четиво астроложката разглежда характерните черти и особеностите на дванайсетте астрологични знака, посочвайки силните и слабите им страни и съветвайки как да изберем правилния партньор, приятел и спътник в живота според зодията.
Любовта, твърди Гудман, има чудотворна сила, която е в състояние да превърне всяка мечта в реалност, да промени всяка ситуация в наша полза и да ни заведе до това, което искаме най-силно. Всичко, което трябва да направим, съветва гуруто на астрологията, е да обичаме достатъчно силно и достатъчно дълго.
В „Знаците на любовта” Гудман пише: „Случва се мъж и жена да се срещнат и веднага да разпознаят в очите на другия своята половинка. Очите правилно са наречени „прозорец на душата“. Този мъж и тази жена имат чувството, че познават дори гласовете си: досущ като мелодия, която звучи в главите им. Те начаса долавят неоспоримия факт, че са били, са и трябва винаги да бъдат едно цяло, въпреки че векове наред може да са се борили против съдбата си и да са се мъчили напразно да не бъдат заедно. Почти в момента, в който се срещнат и се погледнат, техните души се разпознават и радостни се втурват една към друга, забравили норми и обичаи, всички добри обноски, защото са водени от вътрешното познание, което е твърде всеобхватно, за да бъде отричано. По необясним начин, без да са си казали и дума, те знаят, че само ако са заедно, ще постигнат съвършенство; ако са заедно, ще се осъществят във всичко. Често наричаме подобно мигновено магнетично привличане „любов от пръв поглед“, която никога не е случайна и съществува съвсем реално. Не може да е просто съвпадение, че хората, родени един за друг, се срещат в определен момент. Техните пътища се пресичат именно защото така е предопределено на едно по-висше равнище на Осъзнаване. Това е резултат от действието на определени духовни енергии.”
От книгата на Линда Гудман научаваме кои са тези енергии, както и как да ги насочим в живота си, за да открием, задържим и осмислим любовта.
fb_cf53861642f5769ace9a9d6fda143effМери Алис Кемери (9.IV.1925 – 21.X.1995) е истинското име на Линда Гудман, родена в Моргантаун, Западна Вирджиния, САЩ.  Астролог и автор на не една и две книги, свързани с астрологията, Гудман е също и нумеролог. „Знаците на любовта” е международен бестселър, който излиза за първи път през далечната 1980 г. От тогава до сега книгата претърпява множество преиздания в редица страни из целия свят. Корицата на настоящото българско издание е на Фиделия Косева.

 

ОТКЪС

ДВАНАЙСЕТТЕ ТАЙНСТВА НА ЛЮБОВТА

Мъжът и жената изпитват огромна потребност да бъдат обичани. Рухваме духом не при мисълта, че ще се разболеем или ще обеднеем, а от страх, че ни¬кой не мисли за нас, никой не ни разбира. Отчаяно търсим любовта, независимо колко здрави, богати или мъдри сме, защото нейна алтернатива е самотата. Любовта е блян както на небето, така и в ада, и за светците, и за грешниците, търсим я навсякъде и това в Епохата на Водолея, по време на сексуалната революция, ни отвежда на доста странни места.
Кажи какъв е този ламтеж за секс?
Защо всички тези хора ходят на порнографски филми, а онези пък не ходят…
И циниците, и идеалистите, пуританите и проститутките, фригидните и свръхнадарените, мъжете, които смятат, че жените им трябва да си стоят вкъщи, и привърженичките на еманципацията, които четат Браунинг, и хората, които разлистват „Плейбой“, онези, които гледат анимационни филмчета, и хората, които се прехласват по най-новия шведски еротичен филм – всички търсят едно и също. Независимо по кой път са поели в стремежа да са щастливи, вътрешната потребност, която им вдъхва сила, е любовта. Не да обичат. Не да бъдат обичани. А да споделят любовта. Да обичат и да бъдат обичани.
Защо продължителната споделена любов се среща толкова рядко? За да постигнеш пълна хармония с човека, за когото си роден, трябва да усвоиш уроците на дванайсетте слънчеви знака. Да овладееш мъдростта на дванайсетте тайнства на любовта.
Пътуваме около астрологичното или кармичното колело на живота, прераждаме се под различни слънчеви знаци и понякога напредваме бързо, а друг път едвам кретаме и многократно се връщаме в сектора на даден слънчев знак, за да усвоим стари уроци – ние се развиваме и усъвършенстваме, всеки със своя скорост. Принудени сме от свръхсъзнателното си „Аз“ да овладяваме положителните качества на дванайсетте знака и да премахнем от характера си отрицателните страни, за да се превърнем в цялостни личности, достойни да се слеят със своята сродна душа. В копнежа ни за любов е заложена нашата метафизична мъдрост. Тайнството на живота. Езотеричната истина.
Всеки слънчев знак съдържа сила, която може да се превърне в слабост, всеки слънчев знак съдържа слабост, която може да прерасне в сила по закона на противопоставяните положителни и отрицателни явления. Какво е инатът на Телеца, ако не неговото търпение, но с обратен знак? Какво е импулсивността на Овена, ако не отрицателната страна на неговия положителен Марсов кураж? Дали Лъвът ще предпочете да използва своята огромна гордост и благородство, за да закриля беззащитните, или ще избере да се превърне в безочлив деспот на безпомощните? Дали чувствителността и предпазливостта на Рака ще се превърнат в необосновани страхове и фобии? Дали съчувствието и свитостта на Рибите ще приемат негативните нептунови аспекти – коварство, измама, затвореност и бягство от живота? Сами трябва да изберем коя полярност в своя слънчев знак ще следваме. И ако направим грешния избор, трябва да преживеем отново опита на този слънчев знак, докато усвоим положителната му сила.

Прочетете още

IMG-20230621-WA0022 (1)

Светослав Дончев: Човекът не живее пълноценно без съблазън

Чувствена приказка, пълна с емоциите на много герои Това е романът на Светослав Дончев „И …