Начало / България / Богаташите на Куан напомнят героите на Джейн Остин от „Гордост и предразсъдъци“

Богаташите на Куан напомнят героите на Джейн Остин от „Гордост и предразсъдъци“

CrazyRichAsians_CVRЛуди богаташи“ („Анишър“) е шеметно забавен поглед върху „проблемите“ на заможните азиатски семейства, суетата и капризите им. Една съвременна романтична история за любов, която трябва да оцелее под прожекторите на известността, под натиска на потомственото богатство и съпътстващите го консервативни традиции и задължения.
Когато нюйоркчанката Рейчъл Чу се съгласява да прекара лятото с приятеля си Никълъс Йънг в родния му Сингапур, тя си представя спокойна семейна почивка и неповторими мигове с любимия мъж. Това, което Ник е пропуснал да ѝ спомене обаче, са няколко незначителни подробности относно семейството му… Веднъж стъпила на сингапурска земя, Рейчъл научава, че родният дом на Ник прилича по-скоро на дворец, отколкото на обикновена фамилна къщичка. Ник е израснал, возейки се на повече частни самолети, отколкото на коли. Той се оказва и един от най-желаните ергени в страната си. При тези обстоятелства Рейчъл се озовава под постоянен прицел от секундата, в която слиза от самолета, а мечтаната ѝ спокойна почивка се превръща в поредица от сблъсъци.
211102_b„Луди богаташи“ е първата книга от едноименната трилогия на Кевин Куан. Романът е в челните позиции на класацията за бестселъри на The New York Times вече 8 седмици. По книгата е създаден и филмът Crazy Rich Asians с режисьор Джон Чу („В ритъма на танца 3”, „G.I. Joe: Ответен удар“, „Зрителна измама 2“), чиято световна премиера се състоя преди броени дни. Entertainment Weekly определя „Луди богаташи“ като 48-каратово четиво за плажа, а People Magazine прави сравнение между богаташите на Куан и героите от класическия роман на Джейн Остин „Гордост и предразсъдъци“.

KevinKwan_PHOTOКевин Куан е американски автор със сингапурски произход. Неговата дебютна книга „Луди богаташи“ е издадена на повече от 10 езика и му печели световна популярност. Успехът на романа, както и на следващите книги от трилогията, го поставят в редица престижни класации, сред които тази на бестселърите на The New York Times, на най-силните автори на The Hollywood Reporter и на най-влиятелните хора на списание Time. Кевин Куан присъства и в азиатската Зала на славата.
На 11-годишна възраст той се мести със семейството си от Сингапур в САЩ. Завършва творческо писане в университета в Хюстън, а след това заминава за Ню Йорк, където следва фотография в Parsons School of Design. Кевин работи за списания като Interview на Анди Уорхол и Living на Марта Стюарт, за вестник The New York Times, както и за компанията M&Co. на графичния дизайнер Тибор Калман.
През 2002 г. Кевин Куан основава свое творческо студио, където създава високостойностни визуални проекти за клиенти като The New York Times, Музеят на модерното изкуство в Манхатън, Rockwell Group и TED.com.
Според Кевин Куан всяко богатство си има цена.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bridget1

Уроците на Бриджит Джоунс

Дневникът ѝ заложи наистина висока летва в чиклита преди близо четвърт век Има ли смисъл …