Начало / Свят / Ридли Скот ще снима „Sapiens. Кратка история на човечеството“

Ридли Скот ще снима „Sapiens. Кратка история на човечеството“

204077_bСветовно известният режисьор Ридли Скот и носителят на Оскар за документалистика Асиф Кападия ще адаптират за голям екран бестселъра на Ювал Харари „Sapiens. Кратка история на човечеството“, предаде сайтът Haaretz. Скот ще бъде продуцент на филма, а режисьор ще е Кападия. През 2017 г. те откупиха правата за адаптиране на книгата за голям екран и им предстои да пресъздадат разказа за развитието на човечеството от възникването на речта преди 70 000 години до днес с фокус върху доминацията на Homo sapiens.

Книгата на Харари е преведена на над 30 езика, продадена е в над 8 милиона копия по света и сред запалените й почитатели са Барак Обама, Бил Гейтс и Марк Зукърбърг. „Тази книга променя начина, по който виждаме света и нашата адаптация трябва да направи същото, да послужи като напомняне кои сме, от къде идваме и накъде сме се запътили“, заявява Капедия. „Надявам се да се получи микс от наука, художественост, история, драма и гениален привкус, за да бъде предстаевено невероятното пътуване на нашия вид, започнал като животно, а днес приемащ се за божество“ е цитиран да казва самият Харари.

Прочетете още

24.03.2015., Zagreb,Croatia  - Yuval Noah Harari, Israeli historian and the author of the international bestseller Sapiens: A Brief History of Humankind. He lectures at the Department of History of the Hebrew University of Jerusalem.Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL [ Rechtehinweis: picture alliance ]

Ювал Харари: Идеята за безплатна информация е изключително опасна

Ювал Харари  е израелски историк, чиито два бестселъра завладяха и българските читатели – „Sapiens. Кратка …