Начало / Читателски дневник / Списъкът на Бил Гейтс

Списъкът на Бил Гейтс

Гейтс, който е вече на 62, е известен и с това, че е голям филантроп, и с обичта си към книгите

1_mNq_OaBTK0x-gONHRHziwA

Едно от нещата, в които твърдо вярва, е, че всички ние трябва да отделяме време да се самообразоваме. А това се случва по един начин – именно чрез книгите!

Затова и непрекъснато поставя фокус върху важни заглавия, които са излезли. Ето сега шепа от тези книги…

  1. Важен акцент поставя той върху ХОМО ДЕУС. КРАТКА ИСТОРИЯ НА БЪДЕЩЕТОЮвал Харари е неин автор. Учен-историк и писател, той излага своята визия за това, което ни очаква.
    Още една книга от израелския учен е в списъка на Бил Гейтс – това е САПИЕНС – КРАТКА ИСТОРИЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. В нея изследва цялата ни история, започвайки от еволюцията…
  2. Стивън Пинкър също е уважават от Бил Гейтс. Той е експериментален психолог, произходът му е канадско-американски. На български са излезли МАТЕРИАЛЪТ НА МИСЪЛТА за езика като прозорец към човешката природа, а също и КАК РАБОТИ УМЪТ, както и още едно-две заглавия.
  3. Още нещо, препоръчано от Бил Гейтс. Елизабет Колбърт е 57-годишен журналист – тя спечели Пулицър с ШЕСТОТО ИЗМИРАНЕ. И точно това заглавие е в списъка на Гейтс.
  4. Има и друг носител на Пулицър, който можем да прочетем според създателя на Майкрософт. Това е Джаред Даймънд. КОЛАПСЪТ и СВЕТЪТ ПРЕДИ ВЧЕРА са важни книги, казва Гейтс.
    Самият Даймънд изследва географските, културни, природни и технологични фактори. Той е еволюционен биолог, както и биогеограф –една интересна професия… Биогеографията е наука, занимаваща се с видовото разпределение по Земята.
  5. И за финал, още един любим тандем на Бил Гейтс – Питър Диамандис и Стивън Котлър. Техният фокус също е върху бъдещето.

bill

Това е само една малка извадка – тази година Бил Гейтс се е спрял в своите публични прояви вече върху 185 заглавия. Безспорно, есенцията на мъдростта, родена от този наш 21. век, който – виждате сами, е повече от вълнуващ. Надникнете в тези книги за още вдъхновение и познание.

Любими книги на Бил Гейтс подбра Краси Проданов

Прочетете още

c4b3b054-0c69-4089-aa74-dfd464bca122

Книгите на февруари – и тъжните истории имат щастлив край

Ето ги задължителните за този месец заглавия Месецът е превратен по отношение на зимата – …