Начало / България / Автоимунните заболявания се лекуват чрез цялостна промяна

Автоимунните заболявания се лекуват чрез цялостна промяна

213547_bЗа автоимунните заболявания няма една-единствена причина. Вместо това комбинацията от фактори „съзаклятничат“, за да създадат среда, която благоприятства развитието на тези заболявания“, споделя авторката Сара Балантайн в Първа част от книгата „Автоимунен палео протокол“ (изд. „Вдъхновения“). Премиерата на „Автоимунен палео протокол“ събра експерти по здравословен начин на живот да разкажат повече за различните важни компоненти, които влияят на борбата с автоимунни заболявания.

В събитието взеха участие експерти по здравословен начин на живот, сред които Надя Петрова. Нейният съвет към хората, страдащи от автоимунни заболявания, е да се следят нивата на важни за тялото вещества, за да не се стига до техния дефицит, който може да е причина за отключване на самото заболяване или да доведе до друго. „Проблемът е, че се фокусираме върху това, какво да не ядем – махаме глутен, ядки, бобови растения и всъщност накрая не си задаваме въпроса как си набавяме ценни вещества“, акцентира тя по време на своята лекция.

Сънят е един от най-важните елементи по време на лечението. На тази тема Сара Балантайн посвещава отделна глава в книгата. „От момента на раждане до края на живота си човек има нужда от различно количество сън. Сънят влияе на всяка част от нашия живот – физическо, емоционално, психическо здраве“, споделя холистичният терапевт и авиационен инструктор Гергана Радович, която се включи с видео по време на премиерата. В края на своята лекция Гергана Радович демонстрира една от ТЕС практиките, които въздействат върху блокираната в определени точки на тялото енергия, важна за следването на палео протокола.

Предприемачът в сферата на персонализираната медицина Боряна Герасимова пък разказа за значението на социалната среда и на мястото, на което живеем, когато се борим със своето автоимунно заболяване. Тя приема за своя кауза популяризирането на превенцията за социално значими заболявания с помощта на генетични изследвания − инструментите на персонализираната медицина. Десислава Славчева – кулинарен блогър и личен готвач, който приготвя ястия, следвайки стриктно протокола на Сара Балантайн от четири месеца, сподели свои впечатления с гостите. Тя разкри и начини, по които можем да внесем разнообразие в менюто си с помощта на подправки, за да не усетим разлика във вкуса, когато следваме хранителния режим на палео протокола.

Книгата „Автоимунен палео протокол“ е ръководство от медицинската литература, което дава отговор на редица въпроси, свързани със справянето с автоимунни заболявания. Интересът към нея е първата стъпка, която мнозина направиха по своя път към промяната.

Прочетете още

IMG-3195d7f40e87900a623f499e47dadc15-V

Александрина Крушарска: „Сигурни ли сте, че сега сред нас няма поне един вампир?!“

„Болница за безсмъртни създания“ е в ново издание и с национално турне в „Хеликон“ Написана …