Начало / Критика / Безжалостно напрежение в „Сфера“ на Майкъл Крайтън

Безжалостно напрежение в „Сфера“ на Майкъл Крайтън

Виктория Алберт, „Хеликон-Витоша“

Напрегнато и завладяващо пътешествие в дълбините на океана, специално за всички почитатели на истории за извънземни кораби, разбили се някъде из човешката планета, загадъчни нови светове, които срещат профанното – всичко това е събрано в „Сфера“ от един любим автор – Майкъл Крайтън.212099_b

За пореден път Крайтън призовава читателя да бъде свидетел на дуела между земно и космическо, като не е пропуснал да опише майсторски човешките слабости, качества и настроения.

В „Сфера“ ще открием психолог, който е изпратен на свръхсекретна мисия, но къде и защо разбира, когато вече е късно. Биолози, физици, военноморски сили и древни тайни се сблъскват и се опитват да намерят път едни към други. Майкъл Крайтън отново е събрал всеки необходим компонент на must have фантастиката.

 Какво ще открие психологът в сферата на дъното на океана и дали ще намери общ език с него? Как ще се сработи екипът от учени, всеки от които има своите лични истории зад гърба си? И какво крие правителството? Тези и повече въпроси възникват с всяка следваща глава от романа.

Авторът на „Джурасик парк“ е от писателите, които използват множество псевдоними, например Джон Ландж. Ландж е немска фамилия, която означава „дълъг“ и той я използва, за да се присмее на високия си ръст. Стилът му на писане и визионерски идеи приживе често объркват литературните критици, но въпреки това Майкъл Крайтън остава един от най-четените автори на приключенски трилъри.

„Той беше добър човек и умря прекалено млад… прекалено млад“, споделя не кой да е, а самият Рей Бредбъри за него.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

232370_b

Зад кулисите няма друг, който би могъл да заеме мястото му

Като опитен ловец на отровни змии и контрабандист на редки предмети на изкуството, Чарлз Рейно …