На фокус
Начало / Свят / Правят сериал по бестселъра „Шантарам“

Правят сериал по бестселъра „Шантарам“

95_mainОще едно хитово заглавие ще прескочи от рафтовете в книжарниците на малкия екран. „Холивуд рипортър“ съобщи, че бестселърът на Грегъри Дейвид Робъртс „Шантарам“ ще бъде филмиран. Изданието предава, че „Anonymous Content“ и „Paramount Television“ са спечели разгорещена война за правата върху романа. Вече е ясно, че изпълнителни продуценти на проекта ще са Стив Голин, Никол Клемънс и Андреа Барон.

202850_bРоманът „Шантарам“излезе през 2003 г. и от тогава е неизменен хит. Биографичната творба на Робъртс е публикуван на 39 езика в 42 страни и е продаден в над 6 милиона екземпляра. От скоро на пазара е и продължението му „Сянката на планината“.

Преди време „Warner Bros“ обяви, че започва работа по пълнометражен филм, базиран на „Шантарам“, като за главната роля бе поканен Джони Деп. Снимките обаче бяха преустановени.

Засега не е ясно кой ще играе в евентуалния сериал. „Мисля, че телевизията е отлична среда за този роман, а Стив Голин и Никол Клемънс са отлични партньори за работа“, похвали се Робъртс.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

208234_b

„Сянката на планината” – един критичен поглед

Акаш Капур „Шантарам” на Грегъри Дейвид Робъртс се превърна в необикновена издателска сензация. Литературни пуристи …