Начало / Любопитно / Най-четените автори за 2017 г. в книжарници „Хеликон“

Най-четените автори за 2017 г. в книжарници „Хеликон“

Disclosed book on table at library

По книгите можем да усетим, че една календарна година е миг от вечността. На първите места в класацията на най-четените и продавани автори за 2017−а модерното съжителства с непреходното.

Оказа се, че читателят, попаднал сред изобилието по книжните рафтове на „Хеликон“, знае отлично какво търси. Преди всичко той инвестира в децата си. Не изненадващ, но приятен факт отново е присъствието на Дж.К. Роулинг с неостаряващия Хари Потър.

Реализъм, поднесен с магически привкус – това е формулата, която задържа читателския интерес дълго. Националното, изведено като общочовешка характеристика и реакция спрямо проблемите на деня, нарежда сред най-четените Фредрик Бакман, Елиф Шафак и Нарине Абгарян. Именно новите им книги обръщат поглед назад, освен към тяхното творчество и към други заглавия, за проверка устойчив ли е авторът във възприятието ни с предишна книга, дали ще изненада с нещо или ще запечата доверието ни завинаги.

Такъв остава Джон Гришам, тотален любимец на читателите, които често споделят с книжарите, че намират в писането му повече от ефектен трилър.

От българските писатели се откроява Милен Русков, защото без да оспорва родната история, подплати с хумор героичното и го сведе до образа на малкия човек.

Много повече, разбира се, са заглавията, очертали книжната 2017-а, тях ще представим отделно, по жанрове. Засега вадим имената, заели преднина.

По-подробно вижте тук:

https://l.helikon.bg/tags/3177713-%D0%9D%D0%B0%D0%B9-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%20%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%202017.html

Прочетете още

201

2022-а е на българските автори, сочат продажбите

Избираме категорично тях през първото полугодие Най-купувана е именно българска – вече добра познатата „Пасиансът …