Начало / Свят / Туитър се самоуби, твърдят Дж. К. Роулинг и колеги

Туитър се самоуби, твърдят Дж. К. Роулинг и колеги

end-of-twitterТуитър се самоуби с решението за по-дълги постове, смятам някои от най-популярните писатели, които са особено активни в социалната мрежа, съобщава Индипендът. Преди дни дължината на туитовете беше удвоена от 140 на максимум 280 знака, като според екипа на сайта това ще позволи на хората да се изразяват по-комфортно отново в малък обем. Но според Дж. Р. Роулинг това е унищожило цялата идея, същината на която е била именно краткостта.

„Туитър унищожи основното си предимство. Основната идея за мен беше как изобретателни хора могат да се вместят в тази рамка“, написа тя (в рамките на 140 знака на английски). Към мнението й се присъединиха Лин Мануел Миранда, Нейл Геймън, Стивън Кинг и много други. Кинг също туитна: „280 знака? М*йната му?“

Туитовете и на двамата получиха стотици хиляди споделяния от хора, които очевидно са на същото мнение спрямо промяната. От социалната мрежа пък обявиха, че малцина са възползвалите се веднага от нововъведението, но тези, които избират 280 знака, получават нови и интересни начини за себеизразяване. Промяната започна в края на септември, когато само част от потребителите можеха да се възползват от новия, по-голям обем на публичните съобщения. От скоро 280 знака е максималният размер на всеки един туит.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

JK-Rowling_02-1

Дж. К. Роулинг продава по-малко заради своите изказвания

Интересът към книгите ѝ спадна с повече от 10% Причината за по-малкия интерес са всъщност …