Начало / Свят / Том Ханкс ще е звездата в американската адаптация на „Човек на име Уве“

Том Ханкс ще е звездата в американската адаптация на „Човек на име Уве“

800px-TomHanksJan2009Том Ханкс ще е звездата в американската адаптация на „Човек на име Уве“ по едноименния бестселър на Фредрик Бакман. Звездата ще участва и в продуцентската работа заедно със своя дългогодишен бизнеспартньор Гари Гьоцман. Съпругата на Ханкс – Рита Уилсън, също е в екипа. Партньор е и Фредрик Уилкстрьо Никастро, чиито друг грандиозен проект е очакваната тенис драма „Борг срещу Макенроу“. Никастро е и изпълнителен продуцент на шведската версия на филма по историята за застаряващия странник Уве.

„Човек на име Уве“ разказва за перипетиите на вдовеца Уве и опитите му да надскочи самотата. Книгата излезе през 2012 г., а през изминалата година стигна до номер 1 в почти всички американски класации за бестселъри, като прекара 77 поредни седмици в листата на „Ню Йорк Таймс“. Романът е преведен на 43 езика.

Книгата бе филмирана в родината на автора – Швеция, като лентата с режисьор Ханес Холм получи две номинации за „Оскар“ и се превърна в най-печелившият европейски филм в САЩ.

„Вярвам, че „Човек на име Уве“ е универсална история, която може да трогне всекиго. Да направим този филм с един от най-великите актьор е огромна възможност да докоснем сърцата на хората“, коментира за „Холивуд Рипортер“ Никастро.

Прочетете още

d41ab7a3af927377affe3847b20cc4ac--tom-hanks-book-recommendations

На по книга с … Том Ханкс

Актьорът, продуцент и режисьор Том Ханкс вече е и автор на сборник с разкази под …