Начало / Свят / Том Ханкс ще е звездата в американската адаптация на „Човек на име Уве“

Том Ханкс ще е звездата в американската адаптация на „Човек на име Уве“

800px-TomHanksJan2009Том Ханкс ще е звездата в американската адаптация на „Човек на име Уве“ по едноименния бестселър на Фредрик Бакман. Звездата ще участва и в продуцентската работа заедно със своя дългогодишен бизнеспартньор Гари Гьоцман. Съпругата на Ханкс – Рита Уилсън, също е в екипа. Партньор е и Фредрик Уилкстрьо Никастро, чиито друг грандиозен проект е очакваната тенис драма „Борг срещу Макенроу“. Никастро е и изпълнителен продуцент на шведската версия на филма по историята за застаряващия странник Уве.

„Човек на име Уве“ разказва за перипетиите на вдовеца Уве и опитите му да надскочи самотата. Книгата излезе през 2012 г., а през изминалата година стигна до номер 1 в почти всички американски класации за бестселъри, като прекара 77 поредни седмици в листата на „Ню Йорк Таймс“. Романът е преведен на 43 езика.

Книгата бе филмирана в родината на автора – Швеция, като лентата с режисьор Ханес Холм получи две номинации за „Оскар“ и се превърна в най-печелившият европейски филм в САЩ.

„Вярвам, че „Човек на име Уве“ е универсална история, която може да трогне всекиго. Да направим този филм с един от най-великите актьор е огромна възможност да докоснем сърцата на хората“, коментира за „Холивуд Рипортер“ Никастро.

Прочетете още

fredrik_backman_796817a

Човекът зад „Човек на име Уве“

Благодарение на няколко странни възрастни хора писателят Фредрик Бакман бързо се нареди сред най-популярните скандинавци …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *