Начало / Свят / „Ветровете на зимата” се очакват през 2018 г.?

„Ветровете на зимата” се очакват през 2018 г.?

o-READ-WINDS-OF-WINTER-facebookДокато до края на последния сезон от култовия сериал „Игра на тронове” остават броени епизоди, натискът върху автора му Джордж Р. Р. Мартин относно излизането на новата книга от поредицата „Песен за огън и лед” се засилват, пише Индипендънт. Продължението „Ветровете на зимата” вече отбелязва голямо закъснение, тъй като планът на Мартин беше романът да излезе от печат преди шестия сезон на сериала. За забавянето писателят вече се извини не веднъж, но в блога си наскоро той спомена непотвърдената възможност продължението да е факт през 2018 г.

Коментирайки някои „наистина странни публикации”, циркулиращи в интернет, Мартин написа, че както твърденията, че „Ветровете на зимата” е завършена, така и че изобщо не е започната, са абсурдни. „И двата типа новини са фалшиви и тъпи. Все още работя по романа и има месеци до финала му”, написа той. Мартин допълва, че не е сигурен дали „Ветровете на зимата” или измислената вестероска енциклопедия „Огън и кръв” ще излезе първа, заключавайки: „Мисля, че ще държите нова книга за Вестерос, написана от мен, в ръцете си през 2018 г. А кой знае, може и две. Човек може да мечтае”.

През януари тази година Мартин написа в блога си, че „Ветровете на зимата” ще излезе през 2017 г.: „Още не е готова, но отбелязах прогрес – не такъв, на какъвто се надявах преди година, когато мислех, че до сега вече ще съм готов. Мисля, че ще излезе тази година (но мислех същото и миналата година).”

Говорейки за съдържанието на очакваната книга през 2016 г. Мартин заяви: „Все още има много неясни глави, по които работя. Нарича се „Ветровете на зимата”, а аз вече 20 години ви повтарям, че зимата иде” и още: „Зимата е време на смърт, когато студът, ледът и тъмнината завладяват света, така че книгата няма да е щастливият финал, за който може би мнозина се надяват. Много от героите са в много тежка ситуация. В литературата нещата се влошават, преди да се подобрят, така че за много от героите ми нещата стават по-зле”.

Прочетете още

maxresdefault-32

Книги, от които лъха майсторство

Джордж Мартин стана на 70 Мястото му е до Толкин Единият е Дж. Р. Р. М. …