Начало / Свят / Откриха изгубена пиеса от автора на „Питър Пан”

Откриха изгубена пиеса от автора на „Питър Пан”

James_Matthew_Barrie00Неизвестна пиеса на сър Джеймс Матю Бари, която е престояла над половин век в архив в Тексас, ще бъде публикувана за първи път, пише Guardian. Пиесата носи името „The Reconstruction of a Crime” и е открита в архива на писателя в Остин, Тексас. Тя е каталогизирана като „сензационна постановка”, в която публиката се приканва да асистира Г-н Хикс в разкриването на престъпление. За пиесата съобщава сп. „Странд”, на чиито страници за първи път са били анонсирани и новооткрити творби на Марк Твен и Тенеси Уилямс.

„Историята носи белезите на фарса и лесно може да намери място в един от епизодите на сериала „Фолти Тауърс”, твърди редакторът на списанието Андрю Гъли: „Но не бива да се бърка с друга негова пиеса с напълно идентично име, посветена на Първата световна война. Сравнихме ги и бяхме изумени – те са 100% различни”. Според Гъли новооткритият ръкопис е престоял в архива поне 40 или 50 години: „Не е ясно защо пиесата никога не е била представена, но вероятно е била оставена на заден план заради други негови творби”.

Днес Бари е най-популярен като автор на пиесата за Питър Пан – момчето, което никога не пораства. Тя е играна за първи път на сцена през 1904 г., а Бари я преработва като роман през 1911 г.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

picture

Завладяващата история на Питър Пан е публикувана отново

Издателство „Изток – Запад“ публикува отново историята на Питър Пан.  Корицата e дело на Петър …