Начало / Свят / Две нови книги за „Хари Потър” излизат през октомври

Две нови книги за „Хари Потър” излизат през октомври

jk-rowlingХогуортската вселена се разширява с още две книги за „Хари Потър”. Те излизат по повод събитие на Британската библиотека, посветено на 20-годишнината от излизането на магическата поредица. Издателството на Роулинг „Блумсбъри” обяви, че това ще е изложба под заглавие „История на магията” и ще е отворена за посетители от октомври 2017 г. до февруари 2018 г. И двете нови книги ще участват в нея.
Първата книга е „Хари Потър: История на магията”. В нея читателите ще се запознаят подробно с учебната програма в училището за вълшебства и магия. Ще прочетат за някои от по-интересните предмети, сред които билкология, астрономия и грижа за вълшебните същества.
В другото заглавие „Хари Потър – пътешествие през история на магията”, ще са описани мистичните предмети като: алхимия, древна магия и информация относно еднорозите.
Книгите са от Британската библиотека и съдържат непубликувани скици и страници от романите на Джоан Роулинг, магичните илюстрации на Джим Кери и статии от архивите на билиотеката.
На 26-ти юни тази година бяха отбелязани 20 години от излизането на „Хари Потър и философският камък”. Това е първата книга от поредицата за момчето, което оживя, от която са продадени 450 млн. екземпляра по целия свят, преведени на 29 различни езика.
ил.2
Превод по материали от „Ройтерс” Кристина Цонева

Прочетете още

389648_10150742135104902_93955910_n

Три въпроса към… Инна Учкунова

Има хора, които живеят с книгите и заради книгите… Точно на тях посвещаваме тази наша …