На фокус
Начало / България / Новото книжарско бижу – „Хеликон-Разград“!

Новото книжарско бижу – „Хеликон-Разград“!

IMG-20170629-WA0001Поредната, 27-ма книжарница в четвъртвековната история на „Хеликон“, изгря насред знойното лято в Разград. Нова за книгоразпростарнителската верига, „Хеликон-Разград“ е на добре познато място за местните книгомани – бул. „България“ 9. Преди години там се помещава руска книжарница, после част от нея става магазин за бижута. Хората, които помнят златните времена на четенето в Разград, днес ликуват. Защото се връща атмосферата на тяхното детство и пътят на разходките им в центъра ще включва още една желана крачка – отворения свят на книгите.

DSC_0066

Впрочем, който е ходил в Разград, искрено се впечатлява от необичайната (за нашенско населено място) чистота, от хубавата инфраструктура и сърдечни хора. А за гостите малка историческа справка, макар че всеки ще ви упъти – зад книжарница „Хеликон“ се намират ОУ „Никола Й. Вапцаров“ и ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ – приемник на едно от най–старите училища, свързани с историята на образованието, открито преди 125 години. Старата сграда на Разградската гимназия е паметник на културата с местно значение, който остава символ на образованието в Разград и региона до днес. Няма как да подминем и голямата туристическа атракция, с която „Хеликон“ не мери ръст, освен в мечта за дълголетие – античното римско селище „Абритус“, чийто останки представляват чудесен музей и са включени с списъка със Стоте национални туристически обекта на България. Модерната визия на новооткритата книжарница се вписва в търговската част на Разград идеално, а ако трябва да се състезава с някой – то пожелаваме й славата на Футболен клуб “Лудогорец”. 

IMG-20170629-WA0002

Засега тимът на книжарите поема в дамски състав, затова началото е толкова словоохотливо. Бойка Павлова, Яна Конарова и Атидже Алиева, стартират с устрема на Ваня Хинкова и продължават под опитното око на Любина Йорданова от „Хеликон-Русе“. Те ни дадоха цялата тази информация от сърце, следващото което ще споделят, сигурни сме, е препоръката на хубава книга! Бъдете все така отзивчиви и работливи, „Хеликон-Разград“. Ще ви посетим непременно, ей го къде е Лудогорието!

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20190518-WA0006

„Хеликон-Враца“ отвори врати!

Може Северозападът да се смята за забравен от Бога и Европейския съюз регион, диалектът му …