Начало / България / Всички по-важни промени в европейското мислене са били подготвени в България

Всички по-важни промени в европейското мислене са били подготвени в България

208027_bНа 22 юни излиза книгата „Разчетени послания. Символи и реликви от българските земи“ от Христо Буковски (изд. „Изток-Запад“) и няма да остави нито един свой читател безразличен към написаното.

От цялата история на Европа най-интересна ми се стори частта за България. Открих, че всички по-важни промени в европейското мислене са били подготвени като климат именно тук, във вашата страна. Преди да се развие гръцката култура е имало голяма подготовка в Тракия.А преди европейския Ренесанс са се появили богомилите…“, казва Хари Салман, холандски философ.

Почти 450 удивителни страници за хората, които ценят историята, за любопитните към малко познати исторически данни и най-вече за тези, които не допускат да бъдат заблуждавани и да им се натрапват полуверни или напълно подменени факти, събития, изводи.

Съдържанието среща читателя с послания от милион и половина години, образи от преди ледниковата епоха, разказва за първите европейци, разкрива какво таи най-старият каменен град в Европа и кой всъщност е той.

На страниците ù ще откриете свещеното доказателство за произхода на българите и ще научите за тракийската школовка на келтите, Вселенския сердикийски мемориал, шифърът на кан Кубрат, магичната птица на кан Аспарух и още много.

В предговора, наречен „Защо Ви е тази книга“, авторът пише:

Стана по-лесно и да се пише, и да се публикува – особе­но в електронната мрежа. Сега автори могат да бъдат всички. Проблемите са за читателя, защото само добре образован човек може да се ориентира в кой текст има познание и къде – прераз­кази с елементи на разсъждения от хора, прелистили едва някол­ко книги или дори прегледали само подобни сайтове в интернет. Затова искам да помогна и на такива съчинители, и на техните потребители.

Има реликви и знаци, за които е писано и повече. Но тук ще продължим с подминаваното, премълчаваното, загадъчното и смущаващото от техните послания. Те разкриват последова­телно непреходното и надгражданото в духовната история на народа ни, която не бива да забравяме, защото тя заздравява дълбокия ни български корен.”

Писателят Христо Буковски има издадени над 10 книги и е работил 15 години в списание „Отечество“. Сам казва, че знае „какво трябва да се разкаже за нашата история, забравеното, което е изключително интересно“.

Чрез неговата най-нова книга − „Разчетени послания. Символи и реликви от българските земи“ − ви очаква среща със смел коментар на оригиналните знаци на миналото.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

v_zahvata_na_prikritata_civilizaciq_cover

Има ли успоредна цивилизация на Земята?

Популярният журналист и автор Христо Буковски проследява митологичните, етиологичните, историческите, научните и мистериалните свидетелства за …